Make Life Magic

Ce să faci când simți că ai mintea în ceață

Două soluții simplu de pus în practică atunci când vrei mai multă ordine în gânduri.

Ni se întâmplă tuturor să avem senzația că s-au strâns prea multe pe capul nostru, că nu mai apucăm să ne facem ordine în gânduri, că Pământul se învârte, pur și simplu, prea repede. Și că rămânem în urmă.

Iată câteva perspective, culese din experiența mea de viață, de coach, de mamă de 3 băieți, de avocat... de toate rolurile din viața mea. Te invit să te uiți, cu curiozitate și cu acceptare față de tine, la următoarele variante.

1. Ești în prag de burnout

Totul în viața ta se învârte în jurul a ce vor/ce au nevoi ceilalți, ce TREBUIE să faci. E în regulă, mulți dintre noi trecem pe aici. Așa am fost crescuți, mai mult sau mai puțin conștient. 

Soluție:

Întreabă-i pe cei dragi ție cum sunt dornici să te ajute. Poate copilul tău vrea să te sprijine să dormi și, pentru asta, va face liniște. Poate șeful sau colegii vor să te ajute să duci proiectul la bun sfârșit. Și pentru asta pot sprijini cu resurse sau ajutor. Și tot așa. Verbalizează nevoia de ajutor, spune exact ce vrei și accceptă sprijinul cu bucurie. 

Dacă vrei mai mult timp, ia-ți mai mult timp. Paradox? Nici gând! E strategie de putere. Începe să reduci timpul de lucru și crește timpul de relaxare, gradual. 5 minute azi, 10 minute mâine și tot așa. Până când senzația de ceață se diminuează și dispare.

De obicei, imaginea  neclară apare când se mișcă prea mult obiectivul.

Așa că, dacă vrei claritate, ai nevoie de liniște. Fă o prioritate din asta. Sunt suficiente câteva minute pe zi. Constant. Până devine mod de a fi.

2. Ești în pragul unei schimbări majore

Sau, poate, ai făcut deja acea schimbare majoră, însă fără să ai un plan, cât de cât viabil. Iar acum te trezești că sunt prea multe direcții în care să te uiți și din care să alegi.

Să zicem că:

te-ai mutat în altă locuință - sau vrei asta, din motive raționale, emoționale, intuitive;

ai schimbat jobul, ocupația, profesia - sau, Doamne, cât de tare îți dorești să faci ceva cu sens, care să te ajute să dormi bine (în sfârșit!) și să te trezești cu energie dimineața; 

ai schimbat școala copiilor - sau știi, cu fiecare fibră a ființei tale, că e musai, pentru evoluția lor sănătoasă;

ai divorțat - sau ești pe aproape. Ai atâta iubire și tandrețe de oferit și de primit, încât compromisurile nu mai au sens;

orice altceva similar.

Soluție:

Dacă deja ai făcut schimbarea (sau schimbările), fără un plan și obiective clare, bine ai venit în club! Eu am ieșit din profesia în care eram expert de 20 de ani și am vândut casa, ca să investesc în mine și să am rezerve pentru copii, până pun pe picioare noul business. Am sperat că totul se va întâmpla repede. Nu a fost așa. Am început homeschooling cu copiii, crezând că fac față provocării, dar fără să am idee ce înseamnă. M-am descurcat cât de cât, au apărut dascălii potriviți, apoi școlile potrivite pentru fiecare. M-am separat de tatăl copiilor și aici, da, am avut un plan: am lucrat și vom lucra amândoi la asta toată viața.

Dacă aș fi știut acum 5 ani ce știu acum, totul ar fi fost mai simplu, cel mai probabil. Dar nu ăsta a fost parcursul evoluției mele.

Schimbările majore se fac cu un plan

Asta e principala invitație pe care ți-o lansez. Din multele variante posibile, o alegi pe cea potrivită. Îți setezi intenția și obiectivul și faci acțiunile care te duc acolo. Așa capeți claritate și mintea nu mai e încețoșată. Pentru orice problemă, există cel puțin două soluții. Deci poți începe să faci alegerile și planul pentru cum e situația ACUM. Sigur ceva te-a determinat să procedezi așa și să ajungi în acest punct, pentru evoluția ta.

Iar dacă ești în pragul schimbărilor, dar nu le-ai făcut încă și știi că ai nevoie de sprijin, suntem aici pentru tine. Coachi, terapeuți, healeri, mentori, consultanți. Lumea e plină de resurse la îndemână, acum. Cere și ți se va da. Garantat

Spor la claritate!

Foto: Raw Pixel