Make Life Magic

Copiii, șansa vindecării noastre interioare

Încă o presiune pe părinte sau eliberare?

Atunci când pornim pe drumul vindecării interioare, accesăm multă energie proaspătă și ne dăm voie să trăim o expansiune pe toate planurile. Când acordăm atenție rănilor noastre emoționale, ne conduc către soluții creative în toate aspectele vieții noastre și ne arată calea către manifestarea viziunii pe  care o avem pentru noi și viața noastră.

Însă copiii noștri sunt primii care beneficiază de această transformare. Bagajele noastre nerezolvate le sunt transmise lor ca programe inconștiente pe care le absorb natural și care le influențează traseul. Când facem această muncă de vindecare cu noi înșine, ștergem programele din inconștientul lor și îi ajutăm să se conecteze cu energia lor unică.

Cum percep copiii emoțiile părinților

Copiii percep fidel și în totalitate emoțiile părinților. Și chiar dacă nu le pot defini rațional, le manifestă prin comportamente ieșite din normal sau prin răbufniri emoționale. Ori se îmbolnăvesc. O vorbă frecvent întâlnită în literatura de specialitate sună așa: „Uită-te la răbufnirile copilului ca să știi cu ce se confruntă părinții”. Acest lucru nu trebuie să ne sperie, ci să ne facă prezenți și să ne motiveze să ne uităm la emoțiile noastre cu mult curaj și onestitate. Iar în situația în care ne simțim copleșiți, să apelăm la ajutor fără să ne simțim rușinați.

Cum lucrezi cu tine

Foarte mulți dintre noi consideră că este suficient să vorbim cu cea mai bună prietenă pentru ca toate problemele noastre să se rezolve. Această credință ne împiedică să căutăm informațiile de calitate și ajutorul necesar și ne ține pe loc. Primul lucru necesar este să accepți că ai nevoie de ghidare și de access la informații de calitate și utile vindecării. Al doilea pas este să devii onest cu tine și să începi să petreci timp cu tine și emoțiile tale.

De ce să fii mai blând cu tine

Este important pentru sănătatea noastră emoțională să ne oferim blândețe și atenție. Suntem condiționați de mediu și de societate să ne criticăm și să punem multă presiune pe noi pentru a ne ridica la standardele potrivite. Acest comportament interior ne aduce foarte mult stres și nu ne permite să fim creativi, în armonie cu noi înșine. 

Cum va influența binele tău copilul pe care-l crești

Binele nostru este fundamental pentru binele copilului nostru. În special mamele sunt intrinsec legate de copiii lor și tot ce simt ajunge și la ei. Atunci când noi, mamele, ne punem pe primul loc și ne asigurăm ca suntem în echilibru, le oferim copiilor noștri pacea și armonia de care au nevoie pentru a crește fericiți și sănătoși.

Cum transformi moștenirile nefericite

Moștenirile nefericite sunt, de fapt, bagajul informațional al părinților noștri care nu a văzut lumina rațiunii. Rămânând suprimat, este preluat de către noi și ne influențează parcursul. La acest bagaj se adaugă propriile noastre situații emoționale nerezolvate sau neprocesate, pe care le „pasăm” mai departe copiilor noștri. Efectul acestui bagaj nerezolvat se poate manifesta sub formă de boli, unele chiar cronice sau greu de rezolvat, ghinioane (care, de fapt, sunt blocaje informaționale construite pe baza unor credințe nedistinse), tristețe fără leac sau imposibilitatea de a manifesta ce ne dorim.


Magic People: Alex Delea

Make Life Magic, 00:43:01

Iulia Roșu, medic specialist în dermatologie și estetică medicală. Despre îngrijirea tenului matur.

Make Life Magic, 00:57:26

Matei Stănculescu, psiholog. Despre greșelile pe care le plătim cu sănătatea noastră mintală.

Make Life Magic, 01:02:02

Mirela și Liviu Mihăileanu, fondatorii Asociației Tzuby's Kids. Despre adopție și destine schimbate în bine.

Make Life Magic, 00:44:36