Make Life Magic

Cum să recunoști oamenii magici și magia din viața ta

Magda Preda, coach și trainer, despre cum să vezi cât ești de binecuvântat.

Acum câțiva ani, când am început business-ul de coaching și dezvoltare personală, tot căutam ceva-ul ăla care să reprezinte brandul meu, așa cum sunt eu. „Întâmplător”, am dat peste un quizz care descrie brandurile după 16 arhetipuri de personalitate. Nu mai auzisem de așa ceva, mi s-au aprins beculețele imediat. Îl fac. Rezultat: Magician. E așa de bine conceput, încât până și frica cea mai mare e prinsă în descriere. Plus cuvinte cheie, culori, fonturi, imagini, personalități similare. Totul se potrivește mănușă.

Deci asta sunt eu. Un magician.

Am început să văd lumea prin ochii magicianului din mine. Am îmbrățișat magicianul din mine și au început să curgă mesajele de la clienți: „nu știu ce faci cu mine, dar e magic “, „nu știu cum ai făcut, mi s-au împlinit toate dorințele în exact două luni “, “nu-mi vine să cred că trăiesc ce am visat “. Înțelegeți voi.

De fapt, magia e în ei. Iar magia mea e că deblochez magia din ceilalți. Îi ajut să viseze din nou, să-și pună dorințe imposibile și să le îndeplinească. Îi ajut să-și vadă frumusețea interioară și puterile infinite. Suntem oglinzi unul pentru celălalt. Dacă oglinda în care mă uit reflectă încredere, curaj și iubire, ca prin magie, eu asta devin.

Te invit acum să te gândești la oamenii din viața ta care te fac să te simți așa: unic, special, iubit. Care nu te critică și nu te judecă. Te acceptă exact așa cum ești. Te ajută să ai încredere în tine și curaj. Îți dau aripi să zbori unde vrei. Poate nu le primești pe toate de la o singură persoană. Poate ai o colegă care te admiră mereu pentru felul feminin în care te îmbraci - te simți magică în feminitatea ta, așa-i?, un prieten care te ascultă fără să te judece - parcă se diminuează problema, ca prin magie, un părinte care crede în tine și când pare că ai dat-o în bară, miracol! Îți cresc aripile la loc. Un partener de viață sau un copil care te îmbrățișează cu iubire și căldură - magia iubirii e infinită și e în tolba noastră, a tuturor.

Sau poate ești chiar tu un magician care răspândește miracole mici sau mari în viețile celor din jur. Ideal e să începi prin a fi propriul magician. Să-ți oferi întâi ție tot ceea ce vrei să primești de la ceilalți. Funcționează de fiecare dată. Eu cred ca suntem si le avem pe amândouă.

Nu e magic când, dintr-o dată, de la starea aia țâfnoasă te duci brusc într-o emoție de bucurie pentru că ai primit sau ai dăruit un zâmbet, o floare, un cuvânt bun? Când conștientizăm momentele de magie, corpul nostru produce substanțe specifice fericirii, bucuriei, curiozității creative.

  • Mișcarea fizică, mai ales cea care îți place, e magică.
  • Scrisul (în jurnal) e magic.
  • Meditația, mindfulness-ul sunt magice (ajung și 3 minute de respirație conștientă).
  • Recunoștința e magică.
  • Iubirea e magia magiei.

Poți folosi acest instrument simplu pentru a recunoaște magia care se întâmplă zilnic în viața ta. În acest fel, muți atenția de pe ce lipsește (negativ) pe ceea ce este (pozitiv). În câteva zile, vei observa cum, ca prin magie, vei avea o nouă stare de spirit preponderentă.

4 pași spre magie

În primul rând, definește ce e magic pentru tine. Felul în care te simți e criteriul principal.

Apoi, notează fiecare moment în care primești sau dăruiești magie, inclusiv față de tine.

La finalul zilei, treci cu recunoștință prin listă.

Repetă până când devine obișnuință.

Dă-mi de știre cum merge și dacă ai nevoie de ajutor. Sunt magician expert, știi deja.  Spor la magia vieții!

Foto: Rawpixel