Make Life Magic

5 lucruri care te fac să te simți feminină

Are feminitatea un secret al ei sau trebuie doar să ne dăm voie să fim noi însene?

Înainte de a-ți povesti despre ceea ce mă face pe mine să mă simt feminină, te invit la un scurt exercițiu de introspecție. 

Ia o coală de hârtie și împarte-o în două - pe coloana din stânga scrie cinci idei pe care le asociezi cu feminitatea, așa cum este reprezentată de media și societate în general, iar pe coloana din dreapta scrie cinci lucruri care te fac pe tine să te simți feminină.

Pare un exercițiu banal, însă este rezultatul este absolut revelator.

Majoritatea femeilor cu care lucrez în workshop-urile de feminitate descoperă printr-un simplu exercițiu de introspecție similar că ceea ce le face să se simtă profund feminine sunt lucruri adesea nefrecventate de societate: exprimarea emoțiilor, acceptarea durerii, libertatea de a fi, îmbrățișarea propriei măreții, intuiția, organicitatea etc.

Acceptarea durerii, prin compasiune, ne face să se simțim puternice; iar puterea este feminitate.

Exprimarea emoțiilor ne face să simțim libere; iar libertatea este calea către pasiune și extaz.

Iubirea necondiționată ne face să ne simțim mărețe; iar măreția este feminitate.

Ascultarea intuiției ne apropie de Sinele autentic; iar autenticitatea este feminitate.

Nu știu câte dintre noi am avut norocul să creștem într-un mediu care a încurajat abordarea de mai sus.

Evitând, pe cât se poate, generalizările limitative, adevărul este că feminitatea a fost și continuă să fie asociată cu „buna creștere”, cu o formă de „cumințenie” studiată, cu acceptarea și chiar cu o formă de resemnare care ne suprimă adevărul inimii. Ca să nu mai vorbim despre goana după himera perfecțiunii, care nu face decât să gâtuie sublimul real al unei „urâțenii” viscerale, la care orice femeie, indiferent de vârstă, are dreptul.

Modele sunt relativ rare, iar fără modele care ne inspiră este greu să vedem alternativa. In plus,  de schimbare fugim toți, din reflex. Vrem să aparținem, iar nevoia de apartenență ne încurajează să strângem tot mai tare corsetul perfecțiunii, în ciuda propriilor nevoi și dorințe.

În lipsa unor modele autentice, am descoperit, în propriul meu proces de transformare, arhetipurile feminine:

Fetița și Adolescenta Interioară,

Fecioara, Femeia Sălbatică,

Regina - Mamă, 

Femeia Înțeleaptă.

De la aceste energii, profund înrădăcinate în sufletul și psihismul nostru, am învățat totul despre adevărul inimii mele, despre autenticitate și despre ce mă face să mă simt feminină, cu adevărat.

Vindecarea părților rănite ale Fetiței și Adolescentei Interioare

Sunt întrebată, adesea, ce se schimbă în viața unei femei atunci când vindecă rănile Fetiței Interioare și integrează energia Adolescentei.

Pe scurt, Fetița Interioară este partea din noi care deține cheia „magiei” noastre, iar Adolescenta Interioară este cea care ne oferă acces la libertatea spiritului, senzualitate și sexualitate. Integrarea Fetiței și a Adolescentei este punctul central al vindecării și al activării energiei mature a femeii. Prin conectarea cu părțile lor rănite, învățăm să ne iubim într-un fel complet și tangibil. Renunțăm la așteptări și învățăm să ne împlinim nevoile emoționale. Iar asta ne permite să curățăm tiparele disfuncționale care ne întrețin sentimentele de nefericire și neîmplinire și să atragem în viața noastră ceea ce merităm, de fapt.

Compasiune, prin energia Fecioarei

Prin cultivarea energiei Fecioarei, accesăm următorul nivel de iubire și curaj. Fecioara este un exemplu de puritate și inocență, simbolizând autenticitate și putere spirituală. Prin intermediul acestui arhetip ni se dezvăluie un alt mod de a iubi - o iubire care transcende visarea romantică și care ne face să ne simțim complete. Însă, pentru a putea experimenta o astfel de iubire, trebuie să învățăm să ne păstrăm angajamentul față de noi și față de integritatea noastră.

Fecioara este forța care ne învață cum să facem acest lucru, prin lecția compasiunii.

Libertate, prin energia Femeii Sălbatice

Femeii Sălbatice îi place să exploreze, să cânte și să danseze, fără să-i pese de judecată sau critică. Ea ne inspiră cu pasiunea ei, cu energia, curajul și instinctul său unic. Prin simțuri și senzualitate, Femeia Sălbatică își cunoaște corpul. Îi ascultă nevoile și dorințele și răspunde cu prezență și deschidere. Pentru ea, corpul este un instrument al percepției și plăcerii, o cale de comunicare atât cu tărâmurile sale interioare, cât și cu lumea exterioară.

Și tot Femeia Sălbatică este cea care ne ajută să ne înțelegem intim nevoile, să stabilim limite sănătoase în relațiile cu ceilalți și să inspirăm respect prin simpla noastră prezență.

Măreție, prin arhetipul Reginei Mame

Când activăm energia Reginei Mame, ne educăm capacitatea de a iubi necondiționat. Învățăm să creăm și să creștem proiecte, relații, copii și iubiri.

Prin accesarea iubirii necondiționate și a autorității feminine a Reginei Mame, învățăm cum să ne exprimăm sinele autentic în relație cu cei din jur. Pășim în propria măreție și învățăm să iubim într-un fel sănătos și împlinitor.

Putere spirituală, prin energia Femeii Înțelepte


Femeia Înțeleaptă ne ghidează înspre accesarea capacității de a lucra cu concepte înalt spirituale și de a ne educa puterea profetică și de vindecare.

Prin practică, Femeia Înțeleaptă ne învață cum să folosim energia feminină pentru a trăi în acord cu intuiția noastră, dincolo de orice împrejurare și cum să ne acceptăm, fără frică, puterea spirituală.

Dacă am reușit să te fac măcar un strop curioasă să explorezi magia acestor arhetipuri, te aștept alături de mine în cadrul unui eveniment gratuit, pe care îi voi susține joi, pe 17 noiembrie. 

Te conectezi cu moștenirea ancestrală, cu ritmurile interioare și ciclurile feminine, accesezi fluiditatea energiei feminine, te conectezi cu intuiția și devii un canal pentru puterea creatoare a Divinului Feminin și, nu îl ultimul rând, înveți să folosești energia feminină pentru a crea viața pe care ți-o dorești. Sub ghidarea Divinului Feminin, mi-am revendicat moștenirea feminină și am avut șansa unică de a fi inițiată în arta și misterul feminității mature. Acum este rândul tău!

Foto: Pexels