Make Life Magic

Îngerii dintre noi

Cel puțin de la începutul civilizației, cu 6000 de ani în urmă, în Sumeria, îngerii au jucat un rol important în desfășurarea experienței umane.

Îngerii erau asociaţi cu religiile creștine, evreiești și islamice și reprezentau un fapt asupra căruia toți au căzut de acord. Așadar, există o evidență istorică precum că îngerii au fost cu noi chiar de la începutul istoriei.

În ultima vreme, există nenumărate forme de terapie cu îngeri, cărți despre îngeri și filme dedicate acestor ființe de lumină. 

Cine sunt îngerii dintre noi

Îngerii care lasă o puternică amprentă asupra noastră sunt îngerii dintre noi. Acei oameni care, fără aripi, dar cu o inimă de aur, fac minuni în viața noastră. Uneori, miracolul îmbracă forma unui job sau a unei propuneri de colaborare. Alteori, se materializează într-o casă care îți ține de adăpost ție și copiilor tăi la ceas de restriște. Alteori, o inimă de înger bate sub halatul alb și bine apretat al unui medic.  

Acești îngeri, pe care uneori îi dăm rapid uitării sau pe care rareori îi recunoaștem, nu au icoane și probabil că nimeni nu aprinde lumânări pentru ei. Dar ei veghează asupra noastră în cele mai nebănuite moduri și intervenția lor ne poate schimba radical viața. 

Așadar, nu este neapărat nevoie să căutăm niște ființe cu aripi și chipuri de copilași plutind pe cer ori să intrăm într-un soi de transă meditativă pentru a vedea cu ochii interiori îngerii. Îngerii sunt peste tot și apar sub cele mai diverse forme în lumea noastră. 

Cum să faci loc îngerilor

Îngerii ni se revelează prin sentimente nobile, prin emoții blânde și prin acțiuni benefice și salutare. La pol opus, la fel de bine, ne putem întâlni demonii atât în interior, cât și în exterior, sub forma unor impulsuri și obsesii distructive. Așadar, nici lumea îngerilor, nici aceea a demonilor nu se află în stele, în nori sau undeva, în afara noastră. Toate aceste ființe „celeste” ori „subpământene” vibrează pe frecvența trăirilor, sentimentelor sau emoțiilor noastre. 

Îngerii sau ființele aflate în antiteză cu ei apar, adesea, din afară și ne zâmbesc, ne iubesc, ne încurajează ori ne atacă, ne îmbrățișează sau ne produc dureri și suferințe uneori de neimaginat. 

Prin oamenii din jur, dar si prin noi se manifestă atât „îngerii”, cât și „demonii”. Întrebarea este: ce anume alegem să aducem în manifestare? Cu care dintre ei intrăm în rezonanță? 

Prin experiențele noastre de viață aducem la viață un înger sau un demon. Ca viața noastră să fie binecuvântată cu îngeri, avem nevoie să manifestăm înțelegere, compasiune și  dragoste în relația cu ceilalți. 

În clipa în care ne asumăm responsabilitatea pentru viața noastră, atât pentru bune, cât și pentru cele mai puțin bune, când conștientizăm că a alege să iubim este un mod de a fi viu, dar și uman, în același timp, nu ne vom mai repezi să rănim pe nimeni. Nu vom mai căuta argumente pentru nicio critică, pentru nicio răutate. 

Pentru ca ființa umană să perceapă prezenţa îngerilor, are nevoie de o re-ființare a sa în iubire și de o înțelegere care depășește granițele Ego-ului omenesc.  Pentru că dacă deseori Egoul înșală și minte, îngerii nu sunt  în stare de minciună și de înșelăciune. Ei se nasc în și prin noi, sub forma impulsurilor sincere de bunătate, a sentimentului spontan de bucurie, sub forma dorinței de a ajuta și sub forma încrederii nezdruncinate în puterea dragostei. 

Ca și voi, și eu am întâlnit deseori oameni pe care i-am simțit vibrând de bucurie la gândul că îmi dau o mână de ajutor, în unele dintre cele mai cumplite momente din viața mea, fără niciun motiv, fără nicio așteptare, fără nicio condiție. Am întâlnit oameni care, nemotivați de ceva anume, au simțit impulsul natural, spontan să mă protejeze și să îmi împlinească un vis, o dorință. Recent, unul din tablourile mele, creat spontan pentru maestra mea de reiki, a devenit coperta ultimei ei cărți. O doamnă artist pe care o admir nespus mi-a propus să preiau ONG-ul său și să îi duc munca mai departe. 

Iată cum, pentru mine, aceste manifestări de iubire necondiționată îmi confirmă prezența îngerilor pământeni în viața mea. 

Secretul este că acești îngeri nu apar de la sine, nu se manifestă pentru că unii suntem mai norocoși decât alții. Acești îngeri apar atunci când ne străduim să creăm înăuntrul nostru, în interior, o lume propice îngerilor. Când inima noastră își deschide larg porțile, când suntem pregătiți să credem în ei, cu siguranță vom putea să simțim, să înțelegem și să vedem îngerii care ne privesc prin ochii altor oameni. 

Foto: Freepik