Magic News

9 musicaluri numai bune de văzut în timpul liber

Perioada de dinaintea de sărbătorile de iarnă poate fi extrem de încărcată sau confuză, pentru că de cele mai multe ori deadline-urile bat la ușă, cadourile așteaptă să fie cumpărate, programările făcute și vacanța de iarnă planificată.

Încearcă să nu te panichezi și să iei lucrurile pe rând, de la o zi la alta, ca în orice alt moment din an. Dacă ai nevoie de o distragere de weekend credem că un musical poate fi o escapadă perfectă alături de cineva drag ție, atât cât să îți mai ia gândul de la treburile de rutină și să te transpună într-o lume încărcată de energie bună, dans, muzică fantastică și performanțe de excepție. Vremea asta e numai bună de binging, așa că privește partea plină a paharului!

Mizerabilii (2012)

Dacă nu ești un mare fan al scriitorului Victor Hugo, poate îi vei da o șansă musicalului regizat de Tom Hooper. Filmul are o distribuție incredibilă cu actori precum Hugh Jackman, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Russell Crowe, Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen și Eddie Redmayne. Dar ce-l face deosebit este decizia curajoasă a regizorului de a filma live scenele în care actorii cântă melodiile din film. Lucru care nu s-a mai făcut până la această pelicule, piesele fiind trase ulterior în studio, separat.

La La Land (2016)

Pentru romanticii incurabili și nu numai, avem o poveste de dragoste jucată sau mai bine zis cântată de Emma Stone și Ryan Gosling. La Premiile Oscar 2017, filmul „La la Land” a luat Oscarul la cele mai importante categorii legate de muzică – categoriile Cel mai bun cântec original și, respectiv, Cea mai bună coloană sonoră.

West Side Story (2021)

Ne întoarcem puțin în timp și aterizăm într-o societate în care două bande rivale se „luptă” pe ringul de dans pentru a-și disputa teritoriile și respectul din New York-ul anilor 60. Musicalul în regia lui Jerome Robbins și a lui Robert Wise are la bază o idilă interzisă, inspirată după celebra operă shakespeariană, „Romeo și Julietta”.

Continuarea AICI