Make Life Magic

De ce simți că ai mintea în ceață (II)

Cu toții avem perioade în care mintea noastră pare să funcționeze separat de noi.

În continuarea primului articol despre senzația de minte în ceață, vin aici alte două posibile motive pentru care simți că ai mintea încețoșată, nu ai energie, nu poți să gândești clar, să faci alegeri, să iei decizii și să acționezi.

Nu ai o țintă clară

Când nu știm încotro mergem și, la fiecare câțiva pași, apare câte o răspântie, ne trezim blocați în fața alegerii direcției. Asta ne consumă timp și energie. În plus, ce să vezi? După ce facem, în sfârșit, alegerea, totul devine și mai confuz, pentru că nu știm dacă am luat decizia cea mai bună. 

De ce se întâmplă așa? Pentru că, în realitate, atâta vreme cât nu avem o destinație clară, nu contează încotro mergem. Și tocmai lipsa țintei finale este motivul neclarității și al incertitudinilor

Soluția:

Te invit să iei o agendă, ceva de scris și: 

1. Să pui pe hârtie zonele importante din viața ta: relațiile, familia, banii, cariera, business-ul, mindset-ul și emoțiile, spiritualitatea, sănătatea, relaxarea, vacanțele etc. Tu știi care sunt pentru tine; 

2. Pentru fiecare dintre aceste arii, stabilește între una și trei ținte, pentru început (altfel poate fi copleșitor); 

3. Acum alege trei zone pe care să te concentrezi în următoarele șase luni; 

4. Fă un plan pentru fiecare. Oricât de incipient ar fi, e mai bun decât nimic; 

5. Urmează planul și revino la această agendă pentru a nota pe unde te afli. Fă acest lucru cât mai des. Așa capeți claritate asupra progresului și asupra a ce e de modificat;

6. Sărbătorește micile și marile victorii.

Îți garantez că, atunci când urmezi această formulă, va dispărea ceața și vor apărea claritatea, liniștea interioară, succesul. Îți vor crește încrederea în tine, curajul, sentimentul că trăiești o viață cu sens și scop.

Ești într-un „quantum leap”

Sunt momente în viața noastră când ne aflăm într-un salt evolutiv uriaș. De multe ori, nu îl percepem conștient. Ca orice schimbare majoră, finalul este precedat de necunoscut și poate fi reprezentat așa:



1. Claritate - știu cine sunt acum și viața mea, creată de mine, arată așa

2. Confuzie - nu prea mai știu cine sunt și viața mea pare în afara controlului meu

3. Claritate - știu, din nou, cine sunt și viața mea, creată de mine, arată acum așa.

Orice transformare interioară este însoțită de o schimbare în exterior. Posibil să se întâmple diverse lucruri neașteptate, să ne simțim bulversați, să nu înțelegem de ce se întâmplă anumite lucruri sau de ce ne simțim într-un anume fel. Într-un final, când evoluția se va fi încheiat (temporar, pentru că mereu urmează o nouă treaptă), vom experimenta o perioadă de claritate. Știm cine am devenit și suntem, din nou, stăpânii vieților noastre.

Soluția:

Trust the process. Ai încredere în proces, ai încredere în tine. Claritate - confuzie  - claritate este un proces prin care trecem de multe ori în viață. Și acceptarea faptului că nu știm, acum, poate fi de mare ajutor. Accept că nu cunosc acum toate răspunsurile și am încredere în ce va urma. La un moment dat, vor deveni clare, atât întrebările cât și răspunsurile potrivite. Spor la claritate!

Foto: Pexels