Magic News

Un portret emoţionant al Angelinei Jolie, care poartă semne ale mastectomiei, a fost pictat pe un zid din Milano

Portretul actriţei Angelina Jolie care poartă semne ale mastectomiei a apărut pe un zid din Piaţa San Babila, din centrul oraşului Milano.

Imaginea a fost realizată de artistul stradal aleXsandro Palombo şi se numeşte „Love Yourself” („Iubeşte-te”). Creaţia marchează Ziua mondială de luptă împotriva cancerului de sân. Scopul este de a celebra puterea şi curajul femeilor şi de a demistifica cicatricile mastectomiei.

În 2013, Angelina Jolie a dezvăluit că a suferit o dublă mastectomie pentru a preveni riscul de cancer. Într-o scrisoare deschisă intitulată „My Choice of Medicine”, care a fost publicată în New York Times, actriţa a explicat că a ales să se opereze din cauza unei gene defectuoase care creşte riscul de cancer ovarian şi de sân.

„Mama mea s-a luptat cu cancerul timp de aproape zece ani şi a murit la 56 de ani. Medicul meu a estimat că riscul de a avea cancer de sân era de 87%, în timp ce şansa de a face cancer ovarian a fost de 50%, deşi riscul poate varia de la o femeie la alta”, povestea ea. „Vreau să încurajez toate femeile, mai ales dacă sunt familiarizate cu cancerul, să întrebe şi să ceară ajutor experţilor”.

Operaţia la care a fost supusă Angelina Jolie a fost un proces îndelungat, ţinut ca prin minune secret de presă, care a început în februarie şi s-a încheiat pe 27 aprilie 2013. „Când te trezeşti după operaţie, cu tuburile de drenaj înfipte în sâni, se simte ca pe platourile de filmare ale unui film ştiinţifico-fantastic”.

aleXsandro Palombo nu este la prima lucrare de acest gen, după ce în 2015 a creat seria de lucrări intitulată „Supravieţuitoare”, în care a portretizat eroinele din desene animate ca supravieţuitoare ale cancerului de sân şi cu semnele mastectomiei. Printre ele s-au aflat prinţesele Disney. Alba ca Zapada, Jasmine, Cenuşăreasa, Ariel, Aurora şi Tiana, dar si Marge Simpson.