Magic News

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Imagini de la ceremonia impresionantă de la Westminster Abbey

Şefi de stat şi de guvern, regi şi regine, personalităţi, artişti şi actori participă astăzi la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.

Peste 2000 de invitaţi sunt aşteptaţi la Westminster Abbey, iar printre ei se afla Joe Biden, Emmanuel Macron, Jacinda Ardern sau Justin Trudeau. Regele Charles al III-lea şi Regina consoartă sunt în fruntea procesiunii, urmaţi de Prinţul William şi de Kate Middleton, care îi au alături pe cei doi copii mai mari ai lor, George şi Charlotte. Prinţul Harry şi Meghan Markle participă, de asemenea, la funeraliile Reginei.

Prinţesa Anne, Prinţii Andrew şi Eduard îşi conduc mama pe ultimul drum, alături de Prinţesele Beatrice şi Eugenie, Zara Tindall, Peter Phillips, Lady Louise Windsor.

Famillile regale din toată lumea sunt prezente, la Londra ajungând deja Regele şi Regina Spaniei, Regina Rania a Iordaniei, Împărăteasa Masako a Japoniei sau Prinţul Albert de Monaco.

Numeroase celebrităţi îi aduc un ultim omagiu Reginei, iar pe lista invitaţilor se află Daniel Craig, Sir Elton John, Helen Mirren sau compozitorul Andrew Lloyd-Webber. Zeci de mii de oameni adunați pe străzi asistă la procesiune, în sunetul cimpoaielor.

Un clopot din Westminster Abbey - cel mai mare din cele 10 ale abației - este tras de 96 de ori, numărând anii de viață ai reginei.

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată luni, la ora locală 19.30 (21.30, ora României), într-o ceremonie privată, în Capela St George's a Castelului Windsor, la periferia de vest a Londrei.