Magic News

„Pasagerii nopții”, un film pentru nostalgici și îndrăgostiți

Paris, 1981. Vântul schimbării bate puternic în noaptea alegerilor, iar francezii ies entuziasmați pe străzi. Élisabeth nu reușește însă să împartă optimismul celorlalți.

Proaspăt divorțată, cu doi copii adolescenți și prea puține perspective, va trebui totuși să găsească o cale prin care să poată să meargă mai departe. Ce-ar fi dacă ar scrie o scrisoare gazdei emisiunii sale favorite de radio? Sau dacă ar invita o fată fără adăpost la ea în casă? Ce s-ar întâmpla dacă ar face genul de gesturi care pot schimba vieți?

Prezentat în avanpremieră în competiția Berlinale de anul acesta, „Les passagers de la nuit” este al doilea film al regizorului francez Mikhaël Hers care ajunge în cinematografele din România, după sensibilul „Amanda”, care s-a difuzat la noi în urmă cu trei ani. Filmele lui Hers au această mare calitate de a vorbi cu seninătate despre subiecte care nu sunt mereu ușoare, dar în care reușește să găsească lumina și optimismul. Mai mult, dacă ești un spectator îndrăgostit de Paris, filmele lui nu trebuie să lipsească de pe lista ta de vizionări!

Continuarea AICI