Magic News

Jane Fonda a dezvăluit că are cancer

Actriţa Jane Fonda, în vârstă de 84 de ani, a anunţat că a fost diagnosticată cu cancer şi că face chimioterapie.

Adevărat simbol al Hollywood-ului, Jane Fonda a dezvăluit că are limfom non-Hodgkin, pe care l-a descris drept “un cancer foarte uşor de tratat”.

Ea a afirmat că se simte “norocoasă” pentru că are asigurare de sănătate şi acces la cei mai buni medici şi tratamente. “Îmi dau seama, şi este dureros, că sunt privilegiată în acest sens”, a scris vedeta, care a atras atenţia asupra sistemului sanitar.

“Aproape fiecare familie din America a trebuit să se confrunte cu cancerul la un moment dat sau altul şi mult prea mulţi nu au acces la asistenţa medicală de calitate pe care o primesc eu şi acest lucru nu este corect", a adăugat ea.

Cunoscută militantă pentru mediu, Jane îşi va continua activitatea în acest sens, deşi în următoarele şase luni va face chimioterapie.

Jane a vorbit şi despre lecţiile pe care boala i le oferă: “Sunt atentă la lecţiile pe care mi le oferă. Un lucru pe care mi l-a arătat deja este importanţa comunităţii. De a creşte şi de a aprofunda propria comunitate, astfel încât să nu fim singuri. Iar cancerul, împreună cu vârsta mea - aproape 85 de ani - ne învaţă cu siguranţă importanţa adaptării la noile realităţi”, a mai scris Jane Fonda.

“Trăim cea mai importantă perioadă din istoria omenirii, deoarece ceea ce facem sau nu facem acum va determina ce fel de viitor va exista şi nu voi permite cancerului să mă împiedice să fac tot ce pot”, a adăugat ea.

Jane Fonda a devenit celebră după ce a jucat în filme ca “Barbarella”, “Nine to Five” sau “On Golden Pond”. A câştigat două premii Oscar, iar la începutul anilor 80 a realizat mai multe clipuri cu exerciţii de fitness, care au făcut-o şi mai populară. Jane Fonda’s Workout este, până astăzi, una din cele mai bine vândute casete video din toate timpurile, cu 17 de milioane de copii.

Jane continuă să facă mişcare şi să joace în filme, cea mai recentă producţie a sa fiind serialul de comedie “Grace and Frankie” de pe Netflix.