Magic News

Serena Williams şi-a început ultimul dans la US Open. Cum şi-a făcut apariţia pe teren

Serena Williams s-a calificat în turul 2 la US Open, ultimul turneu al unei cariere fabuloase.

Sportiva a învins-o pe Danka Kovinic, numărul 80 mondial, în două seturi, 6-3, 6-3.

Susţinută de Mike Tyson, Martina Navratilova, Lindsey Vonn sau Spike Lee şi având un serviciu foarte puternic, Serena mai amână puţin retragerea şi visează la un nou trofeu la US Open, unde a triumfat de şase ori.

Serena are 23 de titluri de Grand Slam, iar un al 24-lea titlu de Grand Slam ar fi egal cu recordul all-time deținut de Margaret Court.

„Decizia a fost foarte greu de luat. Întotdeauna este greu să renunți la ceva ce îți place să faci. Dar cred că e timpul și se vor deschide alte capitole. Va fi Serena 2.0”, a confirmat jucătoarea care refuză să folosească termenul de „retragere”, preferând „evoluție”.

Ea a servit primul punct al meciului la New York în fața a aproape 24.000 de oameni pe terenul Arthur-Ashe, unde câștigase primul ei turneu în 1999.

Intrarea sa în arena a fost precedată de un film despre succesele sale la US Open, în care cuvântul “queen” s-a repetat de mai multe ori. Serena şi-a făcut apariţia într-o ţinută neagră, cu paiete, iar publicula ovaţionat-o în picioare. Printre spectatori, Olympia, fiica ei, îmbrăcată cu o ţinută asemănătoare şi Alexis, soţul ei.

Serena a reuşit să câştige meciul în două seturi, iar dansul său continuă la New York.