Magic News

David Popovici, gest de mare campion: şi-a donat echipamentul de înot pentru a ajuta o fostă sportivă - “Să fim buni şi să fim mulţi!”

David Popovici nu este doar campion modial şi European la 100 m şi 200 m, ci şi un tânăr cu un suflet mare, care acum a venit în ajutorul unei foste sportive aflată într-o situaţie delicată.

Înotătorul lăudat de o lume întreagă a pornit o campanie umanitară alături de Hope and Homes for Children în sprijinul Florentinei Filipovici, fostă campioană mondială la canotaj juniori, mamă a trei copii, care este grav bolnavă şi nu are locuinţă.

Astfel, dublul campion mondial şi european la înot David Popovici şi-a donat casca şi ochelarii cu care a câştigat cele două medalii de aur la Mondialele de la Budapesta din acest an pentru a strânge suma de bani necesară construirii unei locuinţe pentru Florentina. În mai puţin de o lună s-au strâns peste 40.000 de euro, iar David şi-a depăşit şi de data aceasta obiectivul.

„Pentru că am învățat în toți acești ani cât de important e să ai oameni alături, să fii sprijinit atunci când ai mai mare nevoie, simt că trebuie să fiu alături de Florentina. Ea are nevoie de o casă, pentru ca fetița și băiețeii ei să poată să crească în liniște și în siguranță. De aceea, donez Fundației Hope and Homes for Children casca și ochelarii cu care am concurat recent la Mondiale și vă rog pe voi, cei care mi-ați fost aproape mereu cu gândurile și energia voastră, să întindeți o mână de ajutor acestui om. Să fim buni și să fim mulți!”, a fost mesajul lui David.

„Acum, cea mai mare dorinţă a Florentinei se va îndeplini datorită ajutorului primit de la David şi de la atâţia oameni cu inimă mare – va putea trăi în siguranţă împreună cu copiii ei”, a afirmat Robert Ion, Director de Fundraising şi Comunicare la Hope and Homes for Children România.

Campania găzduită de platforma hhc.galantom.ro/p/davidpopovici se va încheia vineri 26 august, la ora 14:00, iar unul dintre donatori va intra în posesia căştii şi a ochelarilor lui David, prin tragere la sorţi. Donaţia minimă care poate fi făcută este de 25 de lei.

Fundaţia Hope and Homes for Children a demarat în primăvara acestui an construcţia unei case cu trei camere pentru Florentina, în satul ei natal din judeţul Suceava, însă pentru finalizarea, mobilarea şi utilarea ei, erau necesare fonduri suplimentare.

Tragerea la sorţi va avea loc până cel târziu la data de 2 septembrie, numele câştigătorului urmând a fi anunţat pe https://hopeandhomes.ro/ şi pe canalele de social media ale Fundaţiei Hope and Homes for Children.