Magic News

„Acolo unde cântă racii”, în cinematografe

Există o sumedenie de idei originale care și-au pierdut din efervescență din cauza unei abordări mai puțin inspirată, dar sunt și cazuri în care publicul cinefil nu a vrut să accepte adevărata valoare scenaristică a unei unități cinematografice.

Oricare ar fi cauza, este important să înțelegem că o poveste are nevoie de mai multe lucruri pentru a ajunge să fie pe placul a cât mai multor oameni, în această perioadă.

Chiar și așa, suspansul în filme nu s-a încheiat atunci când Alfred Hitchcock a lansat ultimul film din carieră, această nișă fascinantă continuă să existe și în zilele noastre, chiar dacă nu este chiar în primele poziții în topul celor mai așteptate producții.

Este și cazul filmului „Where the crawdads sing”, o producție care are o temă relativ simplă, dar care invită cinefilii la o intrigă pe care rar am mai văzut-o, în ultimii ani.

Abandonată de familia ei, Kya Clark, cunoscută de către orășenii din Barkley Cove ca Marsh Girl, este o femeie misterioasă și sălbatică. „Where the Crawdads Sing” (Acolo unde cântă racii) este o poveste despre maturizarea unei fete crescute aproape literalmente de și în mlaștinile din Sudul anilor 1950. Când sex-simbolul masculin al orașului este găsit mort, Marsh Girl devine principalul suspect, asta și pentru că, în trecut, cei doi au avut o legătură. Plot-ul este clar construit pe clasicele abordări ale cinematografiei. Ceea ce face diferența față de alte pelicule este interpretarea dezarmantă a britanicei Daisy Edgar-Jones, cea care a cunoscut o ascensiune impresionantă de la mini-seria irlandeză produsă de HBO, „Normal People”. Daisy Edgar-Jones nu numai că emană o cantitate uriașă de actorie din vremea de aur a cinematografiei, dar aduce foarte multă culoare din perioada contemporană a acestei arte.