Magic News

Olivia Newton-John, starul din "Grease", a murit la vârsta de 73 de ani

Actriţa australiană de origine britanică Olivia Newton John, starul din celebrul musical “Grease”, a murit la vârsta de 73 de ani după ce s-a luptat cu cancerul timp de mai mulţi ani.

„Dame Olivia Newton-John (73 de ani) s-a stins din viață liniștită, în această dimineață, la ferma ei din sudul Californiei, înconjurată de familie și prieteni. Rugăm pe toată lumea să respecte intimitatea familiei în aceste momente foarte dificile”, a anunțat John Easterling, soțul ei.

Olivia a fost diagnosticată cu cancer prima data în 1992 şi a trecut printr-o mastectomie parţială. Boala a recidivat după 21 de ani, iar în 2018 ea anunţa că are metastază. După primul diagnostic de cancer, a devenit o militantă în lupta împotriva cancerului şi a înfiinţat Olivia Newton-John Cancer and Wellness Research Centre în Melbourne. Eforturile sale în acest domeniu au fost recunoscute de Regina Elisabeta a II-a, care a onorat-o cu titlul de „Dame” în 2020.

Şi-a cucerit celebritatea după ce a jucat în 1978 în musicalul “Grease”, în care l-a avut ca partener pe John Travolta. Ea a interpretat-o pe Sandy, personaj care trece de la o iubită cu relații stricte la o persoană îmbrăcată în spandex.


„Grease” a fost cel mai mare succes de box-office al anului, iar albumul cu coloana sa sonoră a stat 12 săptămâni consecutive pe locul 1 în SUA. A inspirat apoi generații întregi și i-a făcut pe mulți tineri să îndrăgostească de dans. Coloana sonoră a filmului este în top 10 cel mai bine vândute din toate timpurile.

În ultimii 40 de ani, Olivia Newton-John a îmbinat cariera muzicală cu activismul în domeniul sănătății, al mediului și al drepturilor animalelor, luptându-se totodată cu boala și crescându-și fiica, pe Chloe.

„Cancerul a fost edificator”, spunea ea pentru „The Observer” în 2012. „Când ești bolnav, nu contează dacă ai toți banii din lume - nu contează. Mă simt binecuvântată că mi s-a dat șansa de a trăi”, mărturisea artista.

În timul pandemiei s-a mutat împreună cu fiica ei: “Ea este raţiunea mea de a trăi”, a declarat artista, care a avut astfel ocazia să se poate reconecta cu “fetiţa ei”. În 2021, nunta fiicei sale şi lansareaunui nou album o făceau pe Olivia să privească cu optimism spre viitor. “Sunt atât de norocoasă să pot face toate aceste lucruri”, spune ea, după ce în 2017 medicii i-au pus diagnosticul de cancer în stadiul 4.

A rămas în relaţii foarte bune cu John Travolta, care acum şi-a luat rămas-bun de la ea cu un mesaj emoţionant: „Draga mea Olivia, ne-ai făcut tuturor viețile mult mai bune. Impactul tău a fost incredibil. Te iubesc atât de mult. Ne vom revedea la capătul drumului și vom fi din nou cu toții împreună. Al tău din prima clipă în care te-am văzut și pentru totdeauna! Al tău Danny, al tău John”.

Olivia Newton-John s-a născut pe 26 septembrie 1948, în Cambridge (Anglia). Când avea vârsta de 5 ani, familia ei s-a mutat în Australia. A debutat în 1971, cu „If Not for You” şi a lansat numeroase single-uri care au ajuns pe primul loc în topurile internaţionale. Discografia sa cuprinde 28 de albume de studio, cel mai recent fiind „Friends for Christmas”, apărut în 2016.