Magic News

„Alcarràss” , câștigătorul Ursului de Aur de la Berlinale, în cinematografele din România

Inspirat din viața familiei regizoarei, filmul îi urmărește pe micii fermieri din regiunea Catalonia, satul Alcarràs, cum se confruntă cu noile planuri pentru teren, anume tăierea piersicilor și instalarea de panouri solare.

Tulburată de aceste vești și de un viitor incert, familia Solé se confruntă cu cea mai dificilă provocare de care se poate lovi umanitatea: schimbarea. Cu toate acestea, abordată într-un mod nonșalant, tema lasă suficient spațiu pentru o atmosferă luminoasă și vibrantă. Aerul solar al filmului, datorat pe de-o parte culorilor calde și livezii catalane, pe de altă parte minunatelor interpretări ale actorilor neprofesioniști, este prezent în fiecare vinietă în care în prim-plan sunt activitățile cotidiene ale fermierilor.

Răbdătoare cu personajele sale, Simón își lasă personajele să evolueze încet, subtil, și să fie descoperite de spectator, mutând empatetic perspectiva de la unul la altul. Astfel, creează un slow-burn dulce-amărui și torid, la finalul căruia realizezi ca spectator că ai rămas cu o arsură de la soarele catalan: familia Solé îți e deja dragă și simți că-i cunoști.

Continuarea AICI