Make Life Magic

Ioana Ciocan: „Arta te face mai fericit, dacă îi dai o șansă”

Directoarea celui mai cool muzeu temporar ne introduce în culisele Art Safari.

Ioana Ciocan este directorul Art Safari, vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România și lector la Universitatea București. Art Safari este o expoziție istorică de artă vizuală pentru România, iar anul acesta se întinde pe o perioadă de trei luni. 

Ioana Ciocan spune că o vizită la muzeu nu trebuie să înlocuiască o cafea cu prietenele, ci să o completeze. Că arta își face loc firesc în viețile noastre, nu ne răpește nimic, doar ne îmbogățește și ne deschide perspective noi. Populația bucureșteană are la dispoziție multe muzee pe care oamenii, spun studiile, nu le-au văzut niciodată. De ce nu am deveni, din când în când, turiși în propriul nostru oraș? Arta poate să ne inspire, în special dacă avem răbdare și curiozitate să aflăm cât mai multe despre opera pe care o privim, despre autorul ei (de exemplu, Theodor Aman este cel care s-a încăpățânat să convingă Regele să înființeze Școala de Artă de la București), iar lucrările sale ne oferă un exercițiu superb de imaginație: cum ar fi arătat Instagramul secolului IX? Art Safari organizează, de asemenea, tururi ghidate pentru copii, care primesc explicații potrivite vârstei. 

Magic People: Ioana Ciocan

Make Life Magic, 00:34:32

Matei Stănculescu, psiholog. Despre greșelile pe care le plătim cu sănătatea noastră mintală.

Make Life Magic, 01:02:02

Mirela și Liviu Mihăileanu, fondatorii Asociației Tzuby's Kids. Despre adopție și destine schimbate în bine.

Make Life Magic, 00:44:36

Magic People: Ioan Mirea, medic psihiatru. Despre cum percepem, la nivel de societate, suferințele mintale.

Make Life Magic, 00:44:28

Expozițiile Art Safari pot fi vizitate până pe 7 august. 


Ascultă Podcastul Magic People și află ce porți deschide arta pentru mințile, sufletele sau chiar viitoarele cariere ale copiilor noștri.