Magic News

Toto Cutugno are probleme grave de sănătate

Toto Cutugno era aşteptat în România în acest weekend, pentru un concert la Sala Palatului, însă organizatorii au anunţat anularea evenimentului.

La cererea medicilor, artistul italian în vârstă de 78 de ani şi-a anulat toate concertele pe care le avea programate pentru anul 2022.

Sănătatea artistului s-a degradat în ultima perioadă din cauza afecțiunilor cronice avute, în trecut fiind diagnosticat cu cancer metastatic la prostată.

În luna aprilie 2022 artistul italian a suferit complicații şi a fost internat de urgenţă în stare critică într-un spital privat . Datorită eforturilor medicilor starea lui este stabilă, aceștia interzicându-i orice formă de efort. În prezent artistul se află sub stricta supravegherea medicală.

De-a lungul unei cariere impresionante, Toto Cutugno a vândut peste 150 de milioane de exemplare din albumele sale. A partcipat de 14 ori la Festivalul Sanremo (în perioada 1970 - 2008), fiind primul cantautor care a câștigat marele premiu al acestui festival în 1980. De asemenea, Cutugno a câștigat marele premiu al ediției Eurovision 1990. Artistul a compus peste 400 de melodii, multe dintre acestea fiind interpretate de mari orchestre (Pourcel, Caravelli și Paul Mauriat). De-a lungul carierei Toto Cutugno a scris melodii de mare succes pentru: Joe Dassin, Dalida, Adriano Celentano, Gerard Lenorman, Hervé Vilard, Luis Miguel, Michel Sardou, Mireille Mathieu, Peppino di Capri, Jose Luis Rodriguez și formația Ricchi e Poveri.