Magic News

12 seriale britanice din ultimul deceniu pe care trebuie să le vezi

În ultimii ani, producțiile britanice, fie că vorbim de filme sau seriale, au cunoscut o popularitate din ce în ce mai crescută și de multe ori au luat avânt în fața multor creații hollywoodiene.

Stilul cinematografic realist, relevant și de multe ori întunecat a câștigat audiențe globale, iar poveștile din istoria Angliei au continuat să fascineze odată cu ecranizările de pe marile sau micile ecrane. Dacă cinematografia regatului sau actorii britanici te-au cucerit și pe tine iremediabil și ești în căutare de noi scenarii absolut răvășitoare, ți-am pregătit o listă cu seriale lansate în ultimul deceniu pe care nu trebuie să le ratezi:

12. „Luther" (2010 - 2019) Începem lista cu o dramă criminală întunecată pentru că știm exact ce apreciem la producțiile din Marea Britanie! Cu carismaticul Idris Elba în rolul principal, „Luther” a dat dramei britanice un aer de Hollywood, iar Ruth Wilson a ajutat cu siguranță la portretizarea înfiorătoare a psihopatului Alice Morgan. Serialul a câștigat o mulțime de premii, inclusiv un Glob de Aur pentru Elba și s-a desfășurat pe cinci sezoane.

11. „Downton Abbey" (2010-2015) Nimeni nu face drame de epocă la fel de bine ca britanicii și pariez că în cazul în care ești un fan al producțiilor istorice, ești deja familiarizat cu familia Grantham și servitorilor ei, în timpul domniei regelui George al V-lea. „Downton Abbey”, seria câștigătoare a unui Emmy, spune povestea locuitorilor dintr-o casă luxuriantă, la începutul anilor 1900. Este un real succes britanic, deci nu e de mirare că a primit și propriul film în 2019.

Continuarea AICI