Magic News

WE ARE ONE - Peste 4.5 milioane de lei strânşi pentru poporul ucrainean la cel mai mare concert caritabil din România

Peste 35 de mii de oameni au participat sâmbătă la WE ARE ONE, cel mai mare concert caritabil din România pentru sprijinirea poporului ucrainean.

Timp de 8 ore, pe scena de pe Arena Națională au urcat și au cântat peste 40 de artiști internaționali și din România. WE ARE ONE a insemnat un show formidabil, piese cântate în premieră și momente pline de emoție și empatie create special pentru eveniment.

Peste 4,5 milioane de lei au fost strânși în urma concertului caritabil din biletele vândute pe platforma SAGA Festival, SMS-uri și transferuri bancare direct către Crucea Roșie, dar și toate încasările de publicitate obținute pe perioada transmisiunii LIVE, pe care PRO TV le donează integral. Banii strânși în urma organizării evenimentului WE ARE ONE vor fi donați către Crucea Roșie Română pentru sprijinirea poporului ucrainean.

În prima parte a evenimentului gazde au Ana Moga și Dan Fințescu, DJ-ii Kiss Fm. 

De la ora 16:00 și până la lăsarea întunericului, undeva după ora 19:00, pe scenă au cântat artiști din toate genurile, de la wrs (artistul care va reprezenta România la Eurovision), Olivia Addams, Emma, Otilia, Adda, la Les Elephants Bizarres, Coma, Bitza, Vunk, Ami, Sasha Lopez sau Andia, dar și Alina Eremia, Dirty Nano, Manuel Rivia, Lidia Buble, Antonia, CTC sau Delia

După ora 19:00, Andreea Esca și Andi Moisescu au preluat ștafeta de gazde ale evenimentului. Ei i-au făcut intrarea și celui mai așteptat artist, DJ-ul olandez Armin Van Buuren, care și-a început show-ul cu un mesaj puternic pentru poporul Ucrainei:

„Poate nu astăzi, poate nu mâine, dar într-o zi ne vom întoarce victorioși pe pământurile noastre. Suntem vecini, nu suntem separați de granițe, ci legați de o forță invizibilă. O lumină care strălucește în inima fiecăruia dintre noi. Suntem un singur popor, cu o singură inimă, cu un singur scop, cu un singur țel și acesta este să ne ridicăm din nou.”

Din capitala noastră, artistul a plecat în Krakovia pentru show-ul A State of Trance dedicat situației dramatice din Ucraina, pentru strângerea de fonduri către Crucea Roșie.

Artista ucraineană Jamala a urcat sâmbătă pe scena de la Național Arena și a interpretat în lacrimi piesa "1944". Jamala este refugiată cu cei doi copii ai săi, în timp ce soțul său a rămas în Ucraina.

A urmat Horia Brenciu, cu un moment spectaculos și plin de emoție. Și foarte frumoase și apreciate la maximum de public au fost și concertele susținute de Andra, Carla's Dreams, Irina Rimes, Vama, INNA, Guess Who. După Feli, Spike și Grasu XXL, pe scenă a urcat britanicul Tom Odell.

Artistul a cântat, împreună cu un cor de copii, patru piese pline de emoție, printre care și “Another Love”, melodia care a devenit imnul celor care protestează pașnic în întreaga lume pentru pace.

Trupa Voltaj a încheiat cel mai mare concert caritabil din România, după mai bine de 8 ore de concerte și de mesaje de susținere pentru ucraineni și Ucraina. 

Peste 11 milioane de oameni din România și din străinătate au urmărit transmisia live WE ARE ONE pe toate canalele digitale, radio și TV.

Zeci de companii, furnizori și sponsori s-au alăturat organizării evenimentului și au contribuit pentru a veni în sprijinul celor care au mare nevoie de ajutor în aceste momente extrem de dificile.

Cei care își doresc să ajute pot face în continuare donații către Crucea Roșie Română - buton special WE ARE ONE, aici, în conturile organizației sau prin SMS, la 8825, cu textul “ONE”. 

WE ARE ONE este o campanie inițiată de SAGA FESTIVAL, PRO TV, KISS FM și Primăria Municipiului București pentru poporul ucrainean.