Magic News

Cum au reacţionat marile branduri de modă după ce Ucraina a fost invadată de Rusia

Invazia Ucrainei de către Rusia a produs multă emoţie în lumea întreagă, care s-a mobilizat şi a venit în sprijinul poporului ucraininan.

În acelaşi timp, Rusia suportă în prezent unele dintre cele mai dure măsuri. Branduri celebre şi-au suspendat  activitatea şi au închis magazinele, iar moda nu a făcut excepţie.

H&M, Nike și Puma și-au modificat operațiunile în Rusia, iar companii precum LVMH, Kering și Burberry au oferit ajutor ucrainenilor.

Oamenii din lumea modei și-au folosit și platformele pentru a susține Ucraina. 1 Granary, o rețea globală pentru absolvenții de modă, fondată de Olya Kuryshchuk, a lansat o scrisoare deschisă pentru a condamna invazia rusă. Până acum, 2.500 de persoane au semnat, inclusiv designerii de modă Christopher Kane, Charlotte Knowles, Richard Malone și Erin Hawkes.

Armani

A organizat o prezentare în linişte la Milano, Giorgio Armani oprind muzica în semn de respect pentru populaţia afectată de conflictul militar din Ucraina. "Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să transmitem un mesaj că nu dorim să sărbătorim deoarece ceva extrem de tulburător se întâmplă în jurul nostru", a spus designerul în vâstă de 87 de ani  

Adidas

Și-a suspendat parteneriatul cu Fedaraţia rusă de fotbal și donează 100.000 de euro, încălțăminte și îmbrăcăminte organizațiilor care ajută copiii și refugiații.

Balenciaga

Și-a șters canalul de Instagram și a donat o sumă nedezvăluită U.N. World Food Programme, o organizație umanitară.

Burberry

O donat o sumă nedezvăluită către British Red Cross Ukraine Crisis Appeal. De asemenea, brandul a anunțat că va egala orice donație a angajaților către organizații de caritate care sprijină eforturile umanitare din Ucraina.

Gucci

Donează 500.000 USD către UNHCR prin campania sa globală de lungă durată Chime for Change.

H&M

A întrerupt toate vânzările în Rusia și a închis cele 170 de magazine situate în toată țara, precum și magazinele din Ucraina.

Grupul LVMH

A declarat că „LVMH a decis astăzi să facă o primă donație de urgență de 5 milioane de euro pentru a sprijini International Committee of the Red Cross (ICRC) pentru a ajuta victimele directe și indirecte ale acestui conflict”. De asemenea, grupul oferă ajutor celor 150 de lucrători ucrainieni și lansează o campanie de strângere de fonduri în sprijinul ICRC.

Nike

A anunţat că achizitiile online vor fi indisponibile pentru Rusia.

Puma

Livrările în Rusia au fost oprite, deși magazinele din țară rămân deschise. Puma a oferit sprijin financiar și opțiuni de locuințe în vestul Ucrainei celor 380 de angajați din Ucraina și zona înconjurătoare.

Under Armour

A colaborat cu organizaţii umanitare pentru a-i ajuta pe refugiaţi și a oprit toate livrările către Rusia.

Valentino

Donează 500.000 de euro către UNHCR.