Magic News

Ryan Reynolds şi Blake Lively donează un milion de dolari pentru Ucraina

Ucraina trăieşte în aceste zile una dintre cele mai dramatice situaţii, după ce ţara a fost invadată de armata rusă.

Sute de mii de oameni, majoritatea femei şi copii, au fugit din calea armelor, mulţi refugiindu-se în România şi Polonia sau plecând de aici mai departe spre ţările din Occident.

Ryan Reynolds și soția lui, Blake Lively, părinții a trei fetițe, au fost extrem de impresionaţi de povestea aceasta şi s-au angajat să doneze până la un milion de dolari - prin dublarea donațiilor făcute către Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR).

”În 48 de ore, nenumărați ucraineni au fost obligați să-și părăsească locuințele și să fugă din calea războiului în țările vecine. Au nevoie de protecție. Când donați, noi donăm aceeași sumă până ajungem la un milion de dolari, astfel dublăm sprijinul”, a declarat Ryan Reynolds pe Twitter, susținut de soția lui pe Instagram.

Până acum, numărul refugiaților ucraineni care au fugit către țările vecine, inclusiv România, a depăşit, conform ONU, o jumătate de milion şi continuă să crească. În Ucraina sunt 7,5 milioane de copii, dintre care o parte au plecat alături de mamele lor, însă cei mai mulţi copii sunt în Ucraina, în mijlocul conflictului.