Magic News

Actriţa franco-română Anamaria Vartolomei, nominalizată la Premiile César

În vârstă de 22 de ani, actriţa franco-română Anamaria Vartolomei a fost nominalizată la premiile César, cele mai prestigioase distincţii ale cinematografia franceză, la categoria "cea mai bună tânără speranţă feminină".

Ea a obţinut această nominalizare datorită prestaţiei din filmul "L'événement".

Născută la Bacău pe 9 aprilie 1999, Anamaria a debutat în cinematografie la vârsta de zece ani şi jumătate. Ea a fost aleasă din 500 de candidaţi pentru a interpreta unul dintre cele două roluri principale din filmul "My Little Princess" (2011), alături de celebra Isabelle Huppert.

Ulterior, ea a interpretat mai multe roluri secundare în filme precum "Jacky au royaume des filles" (2014) şi "L'Ideal" (2016). În anul 2017, a interpretat unul dintre personajele principale din filmul "L'Echange des princesses".

În 2021, a jucat rolul principal în filmul "L'Evenement", o dramă regizată de Audrey Diwan despre perioada în care avorturile erau ilegale în Franţa. Filmul a câştigat Leul de Aur şi Premiul FIPRESCI la Festivalul de la Veneţia. Prestaţia ei a fost salutată de criticii de specialitate, care au considerat-o "excepţională" (Le Monde) şi "spectaculoasă" (Slate), scrie Agerpres.

Ediţia 2022 a Premiilor Cesar va avea loc pe 25 februarie, iar prezentatorul galei a fost ales Antoine de Caunes.