Magic News

Un arbore tropical, recent descoperit, a primit numele lui Leonardo DiCaprio

Specialiştii de la Royal Botanic Gardens au botezat un arbore recent descoperit în Camerun cu numele lui Leonardo DiCaprio, un activist de mediu extrem de implicat în protejarea naturii.

Oamenii de ştiinţă au vrut astfel să îi aducă un omagiu celebrului actor, care a ajutat la salvarea unei păduri tropicale de la exploatare.

Copacul, care a primit numele oficial Uvariopsis dicaprio, creşte doar în pădurea cameruneză, cunoscută pentru biodiversitatea sa. Micul copac peren de 4 metri înălţime are flori galbene care îi cresc din trunchi, face parte din familia ylang ylang, se găseşte doar într-o mică zonă a pădurii şi este în pericol de extincţie.

„Considerăm că a fost esenţial în sprijinirea opririi exploatării pădurii Ebo”, a spus dr. Martin Cheek de la Kew.

Pădurea Ebo urma să fie deschisă spre explotare, deşi este una dintre pădurile tropicale relativ intacte din Africa Centrală. Este locul în care trăieşte populaţia Banen, areal unic pentru floră şi faună, inclusiv pentru gorile în pericol de dispariţie, cimpanzei şi elefanţi de pădure.

Leonardo DiCaprio s-a implicat activ alături de organizaţia Re:wild în campania de oprire a exploatării pădurii Ebo, care încă nu a fost declarată parc national. Guvernul a revocat însă planul de defrişare, spre marea bucurie a activiştilor de mediu.