Magic News

Prinţesa Mako a Japoniei s-a căsătorit cu un bărbat de rând. În culisele unei nunţi controversate

Prinţesa Mako a Japoniei, nepoata împăratului Japoniei, s-a căsători, în sfârşit, cu avocatul Kei Komuro.

„Documentele matrimoniale au fost prezentate şi acceptate”, a declarat un reprezentant al Agenţiei imperiale pentru AFP. În vârstă de 30 de ani, Mako a ales să se căsătorească cu un bărbat de rând, în ciuda faptului că după logodna lor din 2017 în Japonia s-a declanşat o adevărată polemică, iar Mako a suferit de stres post-traumatic din cauza mediatizării excesive a situaţiei ei.

Nepoata împăratului Naruhito şi-a pierdut titlul regal atunci când ea şi Kei Komuro şi-au înregistrat căsătoria. Ceremonia căsătoriei, banchetul de recepţie şi alte ritualuri nu vor avea loc, iar plata forfetară acordată în mod obişnuit femeilor casei imperiale care se căsătoresc cu bărbaţi de rând şi care ar putea ajunge la 153 de milioane de yeni (1,2 milioane de euro), nu va fi acordată.

Televiziunea japoneză a arătat-o pe Mako părăsind reşedinţa imperială Akasaka şi luându-şi rămas bun de la familie, tânărul cuplu urmând să se stabilească la New York.

Mako a studiat arta şi patrimoniul cultural la International Christian University din Tokyo, unde l-a întâlnit pe Komuro, şi un an la Universitatea din Edinburgh. Ea deţine şi o diplomă de master în studii muzeale la Universitatea din Leicester. Departe de apropiaţi şi de toată această controversă, Mako şi Kei îşi vor putea vedea liniştiţi de viaţa lor, la fel ca Harry şi Meghan.