Magic News

Bono, împreună cu soţia pe covorul roşu la Festivalul de Film de la Sarajevo

Bono, solistul trupei U2, a fost unul dintre invitaţii speciali ai Festivalului de film de la Sarajevo, care s-a încheiat duminică.

Muzicianul a prezentat o versiune restaurată digital a filmului ''The Million Dollar Hotel'', în regia lui Wim Wenders, şi a venit împreună cu soţia lui, Ali Hewson.

În urmă cu mai bine de 20 de ani, Bono prezenta pentru prima data la Sarajevo această peliculă.

''Mă bucur să mă aflu aici. Pare că a trecut mult timp, dar în acelaşi timp, parcă ar fi fost ieri'', le-a spus Bono spectatorilor de la Teatrul Naţional din Sarajevo, în timp ce în faţa clădirii fanii l-au aşteptat cântând hit-uri U2.

Bono şi Ali şi-au făcut apariţia în ţinute all black, iar artistul a purtat celebrii lui ochelari.

Sunt 30 de ani de când muzicianul are o relaţie specială cu acest oraş. În anii 90, el un voluntar american l-a rugat să le spună oamenilor despre Bosnia, devastată de războiul izbucnit în 1992. Un an mai târziu, în timpul concertelor europene din cadrul turneului Zoo TV Tour, U2 a transmis live imagini prin satelit din Sarajevo, care a fost în stare de asediu timp de aproape patru ani. În septembrie 1997, trupa a susţinut un concert în acest oraş devastat de război.

În anul 2000, el a mers la Festivalul de Film de la Sarajevo pentru a prezenta ''The Million Dollar Hotel'', peliculă care i-a adus lui Wenders Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin, şi care a fost proiectată în cadrul celei de-a şasea ediţii a festivalului bosniac.

'”E ca şi cum ar exista două Sarajevo - unul real şi unul imaginar. Cel în care se trăieşte şi se munceşte şi se vizitează şi celălalt, pe care îl iei cu tine oriunde mergi în lume'', a spus artistul duminică.

 ''Miticul Sarajevo. Locul acesta neastămpărat, distractiv şi magic. Care este în continuare pentru mine capitala convieţuirii paşnice. Acest oraş măreţ şi acest festival minunat... care este aproape ca o punte de legătură între cele două Sarajevo'', a mai declarant Bono.