Magic News

Barbie celebrează femeile aflate în prima linie în lupta împotriva Covid-19

Compania Mattel va crea mai multe păpuşi care celebrează femeile aflate în prima linie în lupta împotriva Covid-19.

Una dintre aceste femei este Sarah Gilbert, co-creatoare a vaccinului Astra Zeneca. Sarah lucrează la Universitatea Oxford, unde s-a concentrat pe cercetarea malariei şi dezvoltarea vacinului antigripal. Ea a început să lucreze la vaccinul împotriva Covid din ziua în care guvernul chinez a anunţat apariţia SARS-Cov2, iar astăzi vaccinul Astra Zeneca a ajuns în 170 de ţări, contribuind la salvarea a sute de milioane de oameni.

"Aş vrea ca păpuşa mea să le arate copiilor cariere de care s-ar putea să nu fie conştienţi, aşa cum este cea de vaccinolog", a spus ea, deşi a recunoscut că iniţial gestul i s-a părut "foarte ciudat".

"Vreau să inspir următoarea generaţie de fete în cariere STEM şi sper că vor realiza cat de importante sunt carierele în stiinţă pentru a ajuta lumea din jurul nostru", a adăugat Gilbert.

Compania Mattel va crea alte cinci păpuşi care reprezintă figuri din prima linie a luptei cu virusul, încercând să întrerupă stereotipia păpuşii manechin, blondă şi filiformă, pentru a se adepta mai mult lumii în care trăiesc copiii astăzi.  

Profesoara Jaqueline Goes de Jesus este cercetător biomedical brazilian, iar dr. Kirby White a colaborat la realizarea unui halat reutilizabil pentru lucrătorii din domeniul Sănătăţii din Australia. Chika Stacy Oriuwa din Canada este medic, poet şi activist social, in timp ce Amy O'Sullivan şi dr. Audrey Cruz sunt lucratoare din domeniul Sănătăţii în SUA.