Magic News

Prinţul William şi Prinţul Harry au inaugurat împreună statuia Prinţesei Diana, care ar fi împlinit 60 de ani

Prinţii William şi Harry au omagiat memoria mamei lor, Printesa Diana, care ar fi împlinit 60 de ani pe 1 iulie, inaugurând în grădina Palatului Kensington o statuie care o înfaţişează pe Lady Di.

Statuia a fost creată de Ian Rank-Broadley şi amplasată în grădina Sunken, un loc care îi era foarte drag prinţesei.

Statuia în bronz, care o prezintă pe Diana înconjurată de trei copii, a fost comandată de prinţii William şi Harry în 2017 pentru „a-i recunoaşte influenţa în Marea Britanie şi în întreaga lume” şi pentru a marca 20 de ani de la moartea ei.

Palatul Kesington a spus că „statuia are va reflecta căldura, eleganţa şi energia Prinţesei Diana, pe lângă munca şi impactul ei asupra multor oameni”. 

La baza statuii, sunt garvate numele prinţesei şi data la care a fost inaugurată. În faţa ei, în pavaj, este scris un fragment din poemul „The Measure of A Man”, de Albert Schweitzer, care a fost citit la ceremonia de comemorare din 2017.

Într-un mesaj comun, publicat online, William şi Harry au transmis: „Astăzi, când ar fi fost a 60-a aniversare a mamei noastre, ne amintim dragostea, puterea şi caracterul ei - calităţi care au făcut-o o forţă pentru bine în întreaga lume, schimbând nenumărate vieţi în bine. În fiecare zi ne dorim să fie cu noi şi speranţa noastră este că această statuie va fi văzută mereu ca simbol al vieţii şi moştenirii sale”.

Ei au mulţumit sculptorului, lui Pip Morrison şi echipei lor, prietenilor şi celor care au donat bani pentru proiect, dar şi „tuturor oamenilor din lume care ţin vie amintirea mamei noastre”.

Prinţul Charles şi Regina Elisabeta a II-a nu au participat la eveniment, iar Prinţul Harry a venit special din California pentru acest moment. Revederea cu familia regală a avut loc după 3 luni de la interviul delicat pe care el şi Meghan Markle i l-au acordat prezentatoarei TV Oprah.

William şi Harry au apărut însă zâmbitori la ceremonie, aşa cum şi-ar fi dorit Prinţesa Diana să îi vadă. În exteriorul palatului Kensington s-au aflat mulţi oameni veniţi să o omagieze pe Diana. Ei au lăsat buchete de flori şi mesaje, ce dovedesc că la 24 de ani de la moartea ei a rămas Prinţesa Inimilor lor.  

Diana, Prinţesă de Wales, s-a născut pe 1 iulie 1961 şi a murit într-un accident, la Paris, pe 31 august 1997, când prinţul William avea 15 ani, iar prinţul Harry, 12 ani.

Foto: Gettyimages.com