Magic News

Premiera națională a musicalului „Next to Normal – (A)normal”

Asociația CREAS în parteneriat cu Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” prezintă premiera națională a musicalului „Next to Normal – (A)normal”, pe 18 iunie, de la ora 19:00, și pe 19 iunie, de la ora 18:00, cu o distribuție de excepție. Biletele sunt puse în vânzare și pot fi achiziționate online.

Un musical original, surprinzător și emoționant, „Next to Normal - (A)normal” spune povestea unei femei obișnuite (Diana Goodman), soție și mamă, care luptă cu o afecțiune ce și-a pus amprenta asupra sa și a celor dragi: tulburare bipolară. Plin de umor și de lirism, musicalul surprinde diferite situații cotidiene ale unei familii care încearcă să ducă o viață normală.

Din distribuția celor două reprezentații „Next to Normal – (A)normal” fac parte: Anca Florescu (Diana Goodman), Adrian Nour (Dan Goodman), Sidonia Doica (Natalie Goodman), Lucian Ionescu (Gabe Goodman), Cătălin Petrescu (Doctor Madden), Victor Ion/ Andrei Miercure (Henry).

Spectacolul beneficiază de participarea specială a orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

Laureat al Premiului Tony în 2009 și al Premiului Pulitzer pentru dramaturgie în 2010, „Next to Normal – (A)normal” este un musical american pe versuri de Brian Yorkey și muzica de Tom Kitt. Considerat unul dintre cele mai mature musicaluri ale ultimelor decade, spectacolul a avut premiera pe Broadway în 2008, iar acum ajunge și în România.

„Un musical curajos și uluitor. Este mai mult decât un musical la care vii și te simți bine: este un musical în care simți totul”, notează renumitul ziar The New York Times despre musicalul american.

Avanpremiera a avut loc pe 6 martie și a fost primită cu entuziasm de public, iar ecourile în presă nu au întârziat să apară: „În spatele unei partituri personale pentru fiecare actor sau a unui număr solo, spectacolul se simte ca un rezultat al unei munci în echipă, care este strâns legat de relațiile dintre personaje foarte frumos ieșite în evidență. [...] Spectacolul Next to Normal – (A)normal nu este despre viața de zi cu zi care se dovedește în final a avea un final fericit. E mai mult despre un colț de lume al unei familii care în ciuda unor situații nefericite, reușește să și le asume și să vadă punctul din care, cândva, poate, soarele o să lumineze și pentru ea.” (Diana Parpalea, Revista Amfiteatru)

Totodată, musicalul a lansat și continuă campania de conștientizare și sensibilizare, „Next to You”, o invitație de a medita asupra felului în care societatea și familia relaționează cu persoane care suferă de tulburări psiho-emoționale. Considerate afecțiunea secolului XXI, cazurile de depresie sunt tot mai răspândite și întâlnite inclusiv la pre-adolescenți. Spectacolul „Next to Normal – (A)normal” abordează cu sensibilitate această problemă și pătrunde în spațiul intim al unor personaje care se confruntă cu ea. Campanie dezvoltată în parteneriat cu Asociația ESTUAR și EQUILIBRUM.

Mai multe detalii la www.nexttonormal.ro și pe paginile de Facebook și Instagram ale spectacolului.

Biletele pot fi achiziționate la: https://nexttonormal.ro/cumpara-bilet/ sau de la casa de bilete a Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

*