Magic News

Omagiul emoţionant pe care Regina Elisabeta i l-a adus Prinţului Philip în ziua în care acesta ar fi împlinit 100 de ani

Prinţul Philip, care a murit pe 9 aprilie, ar fi împlinit 100 de ani pe 10 iunie, iar Regina Elisabeta a 2-a i-a adus un omagiu emoţionant.

Ea a primit un trandafir care poartă numele celui care i-a fost soţ timp de 73 de ani, floare pe care a plantat-o în grădina Castelui Windsor.

Trandafirul a fost un cadou din partea Societăţii horticole regale (The Royal Horticultural Society), patronată de regină. În imagini, se vede cum regina în vârstă de 95 de ani a apărut zâmbitoare, spunând că trandafirul este minunat.

În 1956, Alteţa Sa Regală a fondat The Duke of Edinburgh Award, descris drept „kit de cultivare prin propriile puteri”. Pentru fiecare trandafir Duce de Edinburgh vândut, va fi făcută o donaţie în sprijinul Living Legacy Fund al The Duke of Edinburgh Award.

În ziua funeraliilor lui Phlip, Regina a depus o coroană de flori pe care era scris de mână: "In loving memory. Elizabeth".

Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Philip s-au căsătorit pe 20 noiembrie 1947. Au avut 4 copii, 8 nepoţi şi 11 strănepoţi, dintre care ultimul este Lilibet Diana, fiica lui Harry şi a lui Meghan, care s-a născut pe 4 iunie.