Magic News

Jean-Michel Jarre creează soundtrack-ul pentru „AMAZÔNIA", o expoziție inedită

Cunoscut pentru concertele cu spectatori în număr record, Jean-Michel Jarre, renumitul icon al muzicii electronice, urmează să lanseze pe 7 aprilie un soundtrack de 52 de minute, special creat pentru „AMAZÔNIA", un nou proiect al fotografului și regizorului Sebastião Salgado pentru Filarmonica din Paris.

Piesa este ca o continuare a performance-ului virtual pe care Jean-Michel Jarre l-a creat la Notre Dame de Anul Nou, moment artistic ce a atras peste 75 de milioane de telespectatori din întreaga lume.

„AMAZÔNIA" este o expoziție captivantă ce conține peste 200 de fotografii și alte materiale media realizate de Salgado care se concentrează pe Pădurea Amazoniană. Fotograful a călătorit prin această regiune timp de șase ani în care a surprins prin obiectivul său pădurea, râurile, munții și oamenii care locuiesc acolo. În „inima" expoziției, Sebastião Salgado a realizat o invitație deschisă publicului de a vedea, auzi și contempla la viitorul biodiversității și la locul oamenilor în lume. Creația sonoră a lui Jean-Michel Jarre ce însoțește această expoziție dezvăluie o lume simfonică ce îmbină instrumente orchestrale cu sunete ale naturii, ce îi va transpune pe vizitatori direct în inima pădurii.  Soundtrack-ul va fi disponibil digital atât în versiune standard, cât și în versiune binaurală începând cu 7 aprilie. 

Vezi continuarea AICI