Magic News

Kamala Harris, vicepreşedintele american, pe coperta revistei Vogue

Kamala Harris, în vârstă de 56 de ani, care va ocupa începând din 20 ianuarie funcţia de vicepreşedinte al Americii, este protagonista ediţiei de februarie a revistei Vogue.

Kamala Harris apare nu pe una, ci pe două coperte, iar acestea au creat deja polemică în America

Imaginea aleasă pentru una dintre coperte, alta decât echipa Kamalei Harris o agrease, o înfăţişează pe fosta senatoare de California în picioare, purtând un sacou negru, pantaloni în aceeaşi nuanţă, un top al şi o pereche de tenişi Converse, încălţămintea ei preferată.

Fundalul reprezintă un omagiu adus comunităţii Alpha Kappa Alpha de la Universitatea Howard din care Kamala a făcut parte.

Harris apare şi într-o a doua fotografie de copertă, de data aceasta într-un plan mai strâns, în care poartă un sacou deschis la culoare. Aceasta ar fi fost cperta agreată de Harris şi de echipa ei.

Ambele imagini au fost realizate de Tyler Mitchell, care a devenit în 2018 primul fotograf de culoare care a realizat o copertă Vogue. La acel moment, protagonista a fost Beyoncé. 

Echipa Kamalei Harris nu a ştiut că pentru coperta revistei condusă de celebra Anna Wintour a fost aleasă o altă fotografie decât cea asupra căreia căzuse de acord, descoperind acest lucru duminică seară, când imaginea a apărut pe reţelele de socializare.

Pe reţelele de socializare, cele două coperte au suscitat multe comentarii. Anna Wintour a fost acuzată că a albit prea mult tenul vicepreşedintelui american, care ar fi fost victima “whitewashing”, termen care desemnează albirea pielii unei persoane de culoare.

Interviul cu Harris a fost realizat înaintea incidentelor de la Capitoliu când partizanii lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea, însă Kamala Harris a vorbit despre cât de divizată este ţara la momentul actual.

Ea a spus că are o „mare responsabilitate”, având în vedere că este prima femeie vicepreşedinte al SUA, precum şi prima persoană de culoare şi cu origini asiatice care deţine această funcţie.