Magic News

Magic TV difuzează de Anul Nou concertul-eveniment al lui Jean-Michel Jarre din Catedrala Notre-Dame

Magic TV te invită la un super concert în noaptea de Revelion! Postul de televiziune va difuza concertul-eveniment al lui Jean-Michel Jarre din Paris, Oraşul Luminilor.

Numit “Welcome to the Other Side”, spectacolul susținut de Primăria Parisului și patronat de UNESCO va începe la ora 00.25 (ora României) şi va dura aproximativ 50 de minute.

Încă marcat de moartea prietenului său, artistul Christophe, Jean-Michel Jarre va oferi un concert grandios, el urmând să fie filmat în direct de 15 camere. Celebrul artist francez va apărea sub forma unui avatar în Catedrala Notre-Dame, realizată în realitatea virtuală, așa cum era înainte de incendiul din 2019.

Magic TV vă invită să vedeţi pe 31 decembrie “Welcome to the Other Side” şi să trăiţi o experienţă unică. Concertul este o invitaţie nu doar de a celebra Anul Nou într-un mod festiv şi futurist, ci a pornit din ambiţia de a transmite un mesaj de speranţă pentru 2021 şi pentru sfârşitul vremurilor întunecate pe care le-am trăit cu toţii.

Concertul este o invitaţie virtuală din Oraşul Luminilor care găzduieşte Catedrala Notre-Dame, un adevărat simbol al forţei şi al patrimoniului universal.

Jean Michel Jarre a declarat că a reorchestrat albumul “Electronica” pentru acest spectacol, care va fi dfuzat gratuit în toată lumea. Show-ul va putea fi urmărit, de asemenea, pe Facebook şi Youtube.

“Mi-a venit ideea acestui concert în catedrala Notre Dame, realizată în realitatea virtuală, pentru a trimite un mesaj de speranţă lumii întregi pentru anul care vine şi pentru a aduce un omagiu acestui monument care a fost distrus ca noi toţi”, a declarat el.

Celebru pentru concertele gradioase precum Paris-La Défense din 2012, Jean-Michel Jarre inovează din nou, de data aceasta la nivelul realităţii virtuale. “Am început să mă gândesc la un conţinut adaptat circumstanţelor, în acelaşi timp festiv şi legat la nivelul sunetului de catedrală”, a mai spus artistul. 

Născut în 1948, compozitorul şi instrumentistul francez este considerat unul dintre pionierii muzicii electronice şi ai curentului „New Age”.

Jean Michel Jarre a vândut peste 80 de milioane de albume la nivel mondial, artistul francez semnând și muzica de pe coloana sonoră a unor filme. Din discografia sa fac parte albumele „Metamorphoses”, „Revolutions”, „Magnetic Fields” și „Oxygene”.