Magic News

Personalităţi care au murit în 2020

Actorii Kirk Douglas, Sean Connery, Olivia de Havilland, compozitorul Ennio Morricone, artistul Eddie Van Halen, designerul Kenzo sau fotbalistul Maradona sunt doar câteva dintre personalităţile care au murit în 2020.

Legendarul jucător de baschet american Kobe Brynat a murit la 41 de ani într-un accident de elicopter. Tragedia s-a produs duminică dimineaţa, în Calabassas, sudul Statului California, iar alături de Kobe, în elicopter se afla şi fiica lui, Gianna, GiGi, în vârstă de 13 ani.  

Actorul american Kirk Douglas, celebru pentru rolurile sale din filmele “Spartacus”, sau “Van Gogh” a murit în luna februarie la vârsta de 103 ani. “Cu o imensă tristeţe, fraţii mei şi cu mine vă anunţăm că Kirk Douglas a murit astăzi la vârsta de 103 ani”, a scris actorul pe Facebook.

“În ochii lumii a fost o legendă, un actor din epoca de aur a cinematografiei, care a trăit mult, un umanist ale cărui angajamente în justiţie şi cauzele în care credea au stabilit o normă la care aspirăm cu toţii.”

Pe parcursul unei cariere de 7 decenii, Kirk Douglas a jucat în 90 de lungmetraje regizate de unii dintre cei mai mari regizori, Stanley Kubrick, Billy Wilder, Howard Hawks, Vincente Minnelli, Joseph L Mankiewicz şi Elia Kazan.  Kirk Douglas a fost un icon al cinematografiei. Actorul a câştigat un Oscar onorific în 1996, două Globuri de Aur, un premiu pentru întreaga carieră oferit de American Film Institute şi un Urs de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Little Richard, părinte fondator al rock and roll-ului, a murit la vârsta de 87 de ani. Începând cu "Tutti Frutti" în 1956, Little Richard a lansat o serie de melodii devenite clasice - “Long Tall Sally” şi “Rip It Up” în acelaşi an, “Lucille” în 1957 şi “Good Golly Miss Molly” în 1958. 

Michel Piccoli, unul dintre cei mai mari actori francezi, cunoscut pentru filme ca „Le mépris”, „Les choses de la vie” şi „Habemus papam”, a murit în luna mai la vârsta de 94 de ani. 

Ennio Morricone a câştigat de două ori Premiul Oscar, în 2007 fiindu-i acordat Premiul de onoare, iar în 2016 câştigând pentru coloana sonoră a filmului „The Hateful Eight”.

El şi-a câştigat celebritatea după ce a creat muzica a peste 400 de filme, precum „For a Fistful of Dollars”, „Mission” sau „Once Upon a Time in America”. Ennio Morricone a semnat și coloana sonoră pentru serialul celebru în România, ”Caracatița”.

Actriţa Kelly Preston a murit în luna iulie, la vârsta de 57 de ani, din cauza cancerului de sân. Preston, pe numele sau Kelly Kamalelehua Smith, s-a născut pe 13 octombrie 1962,în Honolulu, Hawaii şi a studiat actoria la Universitatea din California. După câteva roluri mici în televiziune, în 1985 a avut primul său rol major, în “Mischief”. Au urmat rolurile din SpaceCamp (1986), Twins (1988), Jerry Maguire (1996) sau For Love of the Game (1999. Ultimul său rol a fost în  2018, când a jucat în filmul “Gotti”.

Actriţa Olivia de Havilland, ultima legendă a vechiului Hollywood, a murit la vârsta de 104, în Franţa, acolo unde locuia de peste 60 de ani.

Interpreta personajului Melanie din “Pe aripile vântului” era şi ultima supravieţuitoare din distribuţia celebrului film, lansat în 1939. Filmul avea să îi aducă Oliviei şi o nominalizare la Premiile Oscar, însă celebrul trofeu intra în palmaresul său mai târziu, de două ori, în 1946 şi 1949.

Actorul american Chadwick Boseman, cunoscut pentru rolul din „Black Panther”, a murit pe 28 august, la vârsta de 43 de ani, din cauza unui cancer.

Actriţa Diana Rigg, în vârstă de 82 de ani, cunoscută pentru rolurile din teatru, dar şi din serialele “The Avengers” şi “Game of Thrones” a murit în luna septembrie, în locuinţa ei din Londra.

Diana Rigg a fost una dintre cele mai apreciate actriţe britanice, cu o carieră impresionantă în teatru, dar şi în televiziune.

În perioada 1965 şi 1968, ea a jucat în serialul cult al anilor 60, “The Avengers” şi a fost de două ori nominalizată la premiile Emmy.

Diana Rigg a revenit în atenţie după ce a primit rolul Olenna Tyrell în „Game of Thrones”, serialul-fenomen realizat HBO, începând cu al treilea sezon, 2013. A fost, de asemenea, nominalizată la Emmy în 2013, 2014 şi 2015.

Cântăreaţa franceză Juliette Gréco, supranumită "Muza din Saint-Germain des Prés", a murit la vârsta de 93 de ani.

Cântăreaţă iconică, muză, ea a lăsat unele dintre cele mai frumoase melodii şi o viaţă ieşită din comun, pe parcursul căreia s-a intersectat cu unii dintre cei mai mari scriitori şi artişti: Miles Davis, Jean-Paul Sartre, Michel Piccoli, Serge Gainsbourg sau Boris Vian.

Creatorul japonez Kenzo Takada a murit la Neuilly-sur-Seine la vârsta de 81 de ani, după ce s-a infectat cu coronavirus.

Moartea lui Eddie Van Halen, “the last guitar God” cum l-a numit revista Billboard, a fost anunţată de fiul lui Wolfgang Van Halen. Chitaristul şi fondatorul trupei hard rock Van Halen, a cărei piesă “Jump” a cucerit milioane de oameni, a murit după la 6 de ani după ce a pierdut o lungă şi dificilă luptă împotriva cancerului.

Sir Sean Connery, actorul cunoscut pentru rolul lui James Bond, a murit în luna octombrie la vârsta de 90 de ani.

Connery a fost primul actor care l-a interpretat pe celebrul spion britanic, rol pe care l-a jucat în şapte dintre filmele seriei.

El a fost considerat drept cel mai bun interpret al lui James Bond, iar de-a lungul carierei sale a câştigat un Oscar, trei Globuri de Aur şi două Premii Bafta.

Actorul francez Claude Brasseur, cunoscut pentru rolurile din „La Boum” şi “Camping”, a murit la vârsta de 84 de ani. 

Diego Armando Maradona, legendă a fotbalului argentinian şi mondial, a murit în luna noiembrie, la vârsta de 60 de ani, în urma unui infarct.

Actorii români Vladimir Găitan şi Draga Olteanu Matei au murit în luna noiembrie după cariere impresionante în teatru şi film.