Magic News

QUEEN - Regina îmbătrâneşte, dar nu se predă

Ajunşi la o vârstă la care destule stele ale muzicii devin supernove, inepuizabilii rockeri Brian May şi Roger Taylor, co-fondatori ai legendarului grup Queen alături de regretatul Freddie Mercury în urmă cu 50 de ani, arată că live is life şi au câştigat de pe scenele de turneu bătălia pentru supremaţia în topuri...

dusă cu trupa K-pop de fetişcane Blackpink... căţărându-se în această toamnă pentru a zecea oară în istoria formaţiei pe prima poziţie a UK’s Official Album Chart cu albumul Live Around the World, ce conţine înregistrări din concerte susţinute între 2014 şi 2020. Nu se mai întâmplase de 25 de ani, de la Made in Heaven, ca un LP Queen să devină #1 iar asta reprezintă o reconfirmare a aprecierii fanilor “regalişti”, indiferent de generaţia căreia îi aparţin, pentru energia consumată constant pe parcursul anilor de tandem ca să menţină vie muzica trupei prin intermediul contactului nemijlocit cu publicul.

Că they (still) are the champions... it’s a kind of magic ar putea spune cei care nu concep Queen fără “capul încoronat” Freddie, cei care nu l-au înghiţit pe Paul Rodgers şi l-au blamat apoi pe May pentru alegerea ca vocalist a unui june finalist din show-ul TV American Idol, pe Adam Lambert, dar aceştia nu trebuie să uite că Lambert cântă deja alături de Queen de 8 ani şi a făcut-o cu succes în peste 200 de concerte - inclusiv la Rock in Rio şi la Isle of Wight Festival -, ţinute în faţa a aproape 4 milioane de spectatori.

Vezi continuarea AICI