Magic News

Regina Elisabeta şi Prinţul Philip sărbătoresc 73 de ani de căsătorie. Ce cadou minunat au primit din partea strănepoţilor George, Charlotte şi Louis!

Pe 20 noiembrie, Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Philip sărbătoresc 73 de ani de căsătorie, ocazie cu care cei doi primesc felicitări.

Unul dintre cele mai speciale cadouri este însă cel trimis de strănepoţii lor, Prinţul George, Printesa Charlotte şi Prinţul Louis, copiii Prinţului William şi ai Ducesei de Cambridge, care au realizat o felicitare cu ocazia celor 73 de ani de la nunta străbunicilor.

Casa regală britanică a publicat o fotografie în care Regina Elisabeta şi Prinţul Philip citesc această felicitare, care a ajuns la ei în cursul acestei săptămâni, şi se bucură de acest dar.

Într-o zi de 20 noiembrie, în 1947, Prinţesa Elisabeta (viitoarea regina Elisabeta a II) se căsătorea cu ducele de Ediburgh, Philip Mountbatten, la catedrala Westminster Abbey, din Londra. Ceremonia a fost oficiată chiar de arhiepiscopul de Canterbury, Geoffrey Fisher şi de arhiepiscopul de York, Cyril Garbett. 2000 de invitaţi au participat la nunta reginei, iar petrecerea a avut loc la Palatul Buckingham.

Cei doi s-au văzut prima oară în 1934, când Elisabeta avea doar 13 ani, la nunta verişoarei lui Philip, prinţesa Marina a Greciei. Se pare că a fost dragoste la prima vedere pentru tânara Elisabeta, care a început să îi trimită zeci de scrisori lui Philip, cât timp acesta era în Marina Regala. Logodna a avut loc, în secret, în 1946. Din cauza vârstei (Elisabeta avea doar 20 de ani) familia sa s-a opus cu vehemenţă căsătoriei cu Philip, dar în final a acceptat situatia. Logodna oficială a fost anunţată pe 9 iulie 1947.

Philip i-a oferit un inel cu diamant mare în mijloc şi diamante de dimensiuni mai mici pe părţi, toate provenind din tiara mamei lui Philip.

În 2007, când şi-au reînnoit jurămintele la 60 de ani de la nuntă, s-a aflat că Ducele de Edinburgh a avut nu una, ci doua petreceri ale burlacilor. Tortul miresei a fost înalt de aproape trei metri, iar mirii au primit 2.500 de cadouri de nunta, printre care un colier de aur şi jad din partea regelui Farouk al Egiptului, dar şi două perechi de botoşei de noapte, dăruiţi de un anonim.

După 73 de ani de căsătorie, Regina Elisabeta şi Prinţul Philip au 4 copii, 9 nepoţi şi 9 strănepoţi. În timp ce Regina continuă să îşi îndeplinească angajamentele regale, Prinţul s-a retras din viaţa publică în 2017, la 96 de ani.