Magic News

Cele 8 rochii fabuloase de mireasă purtate de Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor a ajuns în faţa altarului de 8 ori, celebra actriţa căsătorindu-se de la 18 la 59 de ani cu 7 bărbaţi.

Pe Richard Burton l-a luat de soţ de 2 ori, însă nu a fost cu noroc nici a doua oară.

Taylor avea 18 ani în 1950, când s-a căsătorit prima dată, şi 59 de ani în 1991 când a ajuns ultima dată în faţa altarului. Era 6 octombrie, 1991, iar la celebra lui fermă din California numită Neverland, Michael Jackson o conducea la altar pe cea despre care spunea că este cea mai bună prietenă a sa din toate timpurile - Elizabeth Taylor. Legendara actriţă, în vârstă de 59 de ani, se căsătorea pentru a 8-a oară, de acesta dată cu constructorul Larry Fortensky, de care a divorţat cinci ani mai târziu.

Primul soţ al actriţei cu ochii violet a fost Conrad 'Nicky' Hilton. Actriţa a purtat atunci o rochie în stilul anilor 50, semnată de Helen Rose, cea care i-a creat rochia de mireasă şi pentru filmul “Father of the Bride” şi acelaşi designer care a creat celebra rochie de mireasă a lui Grace Kelly.

Mariajul nu a durat decât un an, după care Taylor s-a căsătorit la Londra cu actorul Michael Wilding, cu care a avut doi fii, Michael si Christopher. Wilding era cu 20 de ani mai în vârstă, iar Taylor a adoptat la a doua sa nuntă un look sobru, rochia purtând semnătura aceleaşi Helen Rose.

Au urmat încă doi soţi, Michael Todd, căruia i-a născut o fiică, Liz, şi Eddie Fisher, care a trecut printr-un divorţ zgomotos cu Debbie Reynolds pentru a fi liber să se însoare cu Liz.

Michael Todd a fost una dintre marile ei iuiri, exceptând bijuteriile şi pe Richard Burton, desigur, iar cei doi s-au căsătorit în Mexic, la Acapulco. Elizabeth a purtat o rochie spectaculoasă din organza şi un inel de logodnă cu un diamant de 29 de carate. Din nefericire, Todd avea să moară în 1958 într-un accident aviatic.

Următorul soţ a fost Eddie Fisher, cel mai bun prieten al lui Michael Todd, soţul actriţei Debbie Reynolds, şi tatăl lui Carrie Fisher, celebra Prinţesă Leia din “Star Wars”. Cei doi s-au căsătorit la Las Vegas, iar actriţa a purtat o rochie verde de mătase.

Însă cel mai faimos soţ al actriţei a fost Richard Burton, cu care a fost căsătorită de două ori şi împreună cu care a înfiat o fată. Înainte de Brangelina, la Hollywood a fost cuplul “Liz şi Dick”, după ce Burton şi Taylor s-au îndrăgostit pe platourile de filmare de la “Cleopatra”. S-au căsătorit la Montreal în 1964, iar actriţa a purtat o rochie baby doll de culoare galbenă creată de Irene Sharaff, designer de costume pentru “”Cleopatra”. Rochia a fost accesorizată cu o coroniţă de flori şi o broşă Bulgari cu diamante şi smaralde. “Singurul cuvânt pe care Elizabeth îl ştie în limba italiană este Bulgari”, avea să spună Burton. După un mariaj dramatic de 10 ani, cei doi au divorţat în 1974, pentru a se recăsători 16 luni mai târziu în Botswana. De data aceasta, Elizabeth a ales o rochie vaporoasă Gina Fratini în culorile curcubeului.

Senatorul John Warner a fost cel de-al 7-lea soţ, cei doi spunând “Da” în Statul Virginia în cadrul unei ceremonii private. Actriţa a avut o rochie din caşmir accesorizată cu o haină de blană şi turban. Să fie soţie de politician nu a fost chiar rolul pe care şi-l dorea, iar actriţa divorţa a 7-a oară în 1982.

La 59 de ani s-a căsătorit cu Larry Fortensky la ferma lui Michael Jackson, Neverland. Taylor a purtat o rochie de dantelă Valentino şi a spus “Da” în faţa unor invitaţi celebri: Eddie Murphy, Nancy Reagan, Diane von Furstenberg, George Hamilton, Merv Griffin, Quincy Jones, Macaulay Culkin, and Brooke Shields. Cuplul a divorţat 5 ani mai târziu.

În aprilie 2010, la 78 de ani, s-a logodit cu impresarul Jason Winters, de 49 de ani. Erau împreună de aproape trei ani, iar Taylor spunea: "Este unul dintre cei mai minunaţi bărbaţi pe care i-am cunoscut vreodată, de aceea îl iubesc." Pe 23 martie 2011, la varsta de 79 de ani, Liz Taylor murea, în urma unui infarct, în spitalul Cedars – Sinai din Los Angeles, vegheată de cei patru copii ai ei.