Thrive

Oana Cuzino - Cum avem grijă de noi în lunile de toamnă

Oana Cuzino a fost invitată în matinalul Magic Morning cu Liana Stanciu şi a vorbit despre cum ne pregătim organismul toamna.

Medicii recomandă ca în sezonul rece să suplimentăm aportul de vitamina D, esenţială pentru copiii şi adolescenţii care sunt în creştere. Oana Cuzino spune că ar fi indicat însă să facem o analiză de dozaj. Adulţii pot lua între 600 şi 1000 de unităţi, poate chiar mai mult, femeile aflate la menopauză trebuie să îşi asigure doza de vitamina D din suplimente, dar şi alimentaţie, consumând peşte gras, macrou, hering, somon, nuci, ouă, ciuperci.

 

Colegii de la Thrive Global România scriu că avem probleme emoţionale toamnă, iar Oana Cuzino spune că “prezentul este neobişnuit. E normal să fim cuprinşi de teamă, dar nu de anxietate, e firesc să fim puţini mai trişti, dar nu să suferim de depresie… E un moment foarte bun de a reflecta asupra stării noastre interioare”. Ea spune că dacă cădem în extrem, ar trebui să vorbim cu un psiholog pentru a găsi resursele interioare şi a restaili echilibrul.

Oana Cuzino a vorbit şi despre vaccinul anti-gripal şi a declarat că anul acesta se va vaccina cu siguranţă. “Măcar din acest punct de vedere elimini o confuzie”.

De asemenea, Oana Cuzino a atras atenţia că nu reuşim întotdeauna să luăm din alimente acizii graşi esenţiali sau coenzima Q10. “Trebuie să facem o analiză a tuturor acestor aliaţi”.

Oana Cuzino a declarat că emisiunea “Ce se întâmplă doctore?” va începe la sfârşitul toamnei. “Încă ne organizăm.”