Magic News

Monica Bârlădeanu: Despre actorie, televiziune și pandemie

Monica Bârlădeanu a luat drumul actoriei și al televiziunii dintr-o pură întâmplare, iar dacă toate astrele nu s-ar fi aliniat astfel, cinematografia română ar fi fost lipsită de una dintre cele mai frumoase actrițe.

Rolurile din „Moartea domnului Lăzărescu” și „Francesca” i-au confirmat talentul, iar interpretarea personajului Carla din popularul serial „VLAD”, difuzat de PRO TV, a readus-o pe Monica pe micul ecran, după ce în 2018 a fost prezentatoarea reality show-ului „Ferma vedetelor”.

Cum ai ajuns actriță? A fost un lucru pe care ți l-ai dorit de mică?

Am ajuns actriță dintr-un accident, eu pregătindu-mă pentru o carieră în justiție. Cât am fost în facultate, aveam o emisiune la B1 TV și am plecat în State să urmez un curs de îmbunătățire a prezenței, a gesticii etc. în fața camerelor. Cum acele cursuri erau, de fapt, cursuri de actorie, m-a prins mult jocul acesta și cinema-ul în sine. Nu m-am gândit niciodată până atunci să devin actriță, deși îmi plăceau de mică aplauzele și atenția pe care o căpătam în momentul în care spuneam vreo poezioară pe la reuniuni de familie. Tata și-a dorit însă asta pentru mine, cred, din moment ce alegerea numelui Monica a fost inspirația lui, un mare fan Monica Vitti.

Care au fost primele tale job-uri sau cele mai memorabile, pentru că știu ca ai avut destul de multe?

Am fost ospătăriță la o terasă vreo 2 veri, cât eram în liceu, apoi am făcut sampling la diverse produse pe stradă și în fața campusurilor universitare, apoi am fost asistentă la Marketing, la tipografia Polirom Iași, apoi iar asistentă la Marketing aici, la București, la Lukoil... Deci, un spectru foarte larg și colorat de job-uri.