Magic News

Se împlinesc 23 de ani de la moartea Prinţesei Diana

Într-o zi de 31 august, în 1997, Prinţesa de Wales, Lady Diana, în vârstă de 36 de ani, şi prietenul sau, Dodi al Fayed, îşi pierdeau viaţa într-un accident de maşină, la Paris.

Prinţii William si Harry, fiii ei, au anuntat că au comandat o statuie în memoria mamei lor care va fi amplasată anul viitor la Palatul Kensington. 

Aceasta va fi instalată în Grădina Sunken pe data de 1 iulie 2021, atunci când Prințesa Diana ar fi împlinit vârsta de 60 de ani. „Mama noastră a influențat atât de multe vieți”, au spus cei doi.

Putin dupa miezul noptii, in primele ore ale zilei de 31 August 1997, o limuzina s-a zdrobit de un pilon al unui tunel din Franta. In masina se aflau Diana, Printesa de Wales si iubitul ei Dodi Al Fayed, fiul unui miliardar egiptean. Al Fayed si soferul au fost declarati morti la fata locului. Diana a fost dusa de o ambulanta la Spitalul Pitie-Salpetriere, unde a murit in cateva ore dupa un stop cardiac. Singurul care a supravietuit accidentului a fost bodyguardul lui Al Fayed.

La inmormantarea Dianei au participat milioane de oameni, in timp ce doua miliarde au privit de-acasa.

 "Cea mai mare ironie legata de Diana este urmatoarea: desi a avut numele zeitei vanatorii, a sfarsit prin a fi ea cea mai vanata persoana din era moderna" a spus la inmormantare, Earl of Spencer, fratele Printesei.

Asaltata de presa incepand din ziua anuntului logodnei sale cu Charles, Diana n-a avut practic niciun moment de intimitate, indiferent de locul in care se afla sau de ora. Chiar si in ultima secunda a vietii ei, presa alerga in urma ei. Printre primele si cele mai cunoscute detalii legate de accidentul ei se numara faptul ca soferul mergea cu viteza pentru a evita paparazzi. Imediat, vina a fost aruncata pe ei, fiind numiti "ucigasi lasi" si "asasini". Singurul argument in favoarea lor a venit in momentul in care soferului Dianei i s-a facut alcoolemia. Henri Paul avea alcool in sange de peste 3 ori mai mult decat permite legea.