Thrive

Carmen Hotar - Cum ne alegem psihoterapeutul

Psihoterapeutul Carmen Hotar a fost invitată în matinalul Magic Morning prezentat de Liana Stanciu.

Coordonator de programe de terapie ABA pentru copiii cu autism, Carmen Hotar este şi invitata emisiunii la “Punct şi de la capăt”, un concept Thrive Global România pentru Magic FM.

Show-ul se difuzează joi pe Magic TV de la ora 11 şi în reluare de la ora 18 şi poate fi urmărit şi pe canalul de Youtube Magic FM România.

Carmen Hotar ne-a povestit că tatăl său şi-a dorit ca ea să devină poliţist, însă după ce nu a luat examenul, mama a îndrumat-o către Psihologie văzând-o cât de uşor interacţionează cu oamenii.

În timpul facultăţii a ajuns într-un centru cu copii cu autism. “Mi s-a parut foarte interesant. Mi-am zis: … Vedeam pe zi ce trece cum copiii se schimbă şi cum familia lor se schimbă”.

Colegii de la Thrive Global au un articol despre cum ne alegem psihoterapeutul, iar Carmen Hotar ne-a spus în Magic Morning de ce anume ar trebui să ţinem cont. “În primul rând trebuie să identifici că ai o problemă, să o accepţi şi să îţi doreşti să o schimbi”, spune Carmen Hotar. “E foarte importantă conexiunea cu acel om”, a contiunat terapeutul. “Aş merge mai mult pe recomandări”.