Thrive

Radu Restivan – “Alergarea este marea noastră şansă acum”

Radu Restivan, antrenor de atletism, alergător de maratoane și ultramaratoane, creatorul comunității 321Sport, a fost invitat în matinalul Magic Morning cu Liana Stanciu.

Radu Restivan se afla în această dimineaţă la Centrul de transfuzie sanguină Bucureşti, unde astăzi a organizat una dintre donările anuale de sânge ale echipei 321Sport în cadrul campaniei “My blood is gold”, începută după povestea Colectiv.

Radu este şi invitatul emisiunii de astăzi “Adevăr sau… întâmplare”, un concept Thrive Global pentru Magic FM, în care vorbeşte despre miturile legate de sport.

În fiecare marţi, de la 7.30, Radu alerga în Parcul Herăstrău alături de alţi oameni. Antrenorul aleargă în continuare, iar mulţi oameni au ales şi ei să continue tradiţia de a alerga în Herăstrău, povestea mergând mai departe.

Povestea lui Radu Restivan legată de sport a început în urmă cu 6 ani, când era supraponderal şi s-a apucat să facă mişcare în mod constant. „Cel mai mult îmi doream să câştig un obicei nou.” Şi-a dat seama că face sport singur şi că nu exista o comunitate în acest sens în România care să-i facă toată această călătorie mai uşoară.

Aşa a creat în 2015 comunitatea 321Sport şi de la un singur om care a venit la antrenamente a ajuns la zeci de mii de oameni. „Oricine este binevenit şi nimeni nu va fi judecat, indiferent de performanţe.”

OMS recomandă oamenilor să facă mişcare sport, iar Radu Restivan a declarat: „Mi se pare că acum este cea mai mare şansă pentru alergare în România.” Antrenorul a declarat în Magic Morning că marea provocarea este de a-i face pe oameni să alerge în mod constant, iar aceştia ar trebui să găsească o plăcere în asta. Ieşi la un antrenament şi te bucuri de un răsărit, de un apus frumos, spune Radu.