Thrive

Valeriu Nicolae - “Nu există nimic mai bun decât să schimbi viaţa unui copil în bine”

Valeriu Nicolae, jurnalist, scriitor, activist pentru drepturile omului şi cel care de mai bine de 10 ani ajută copiii din Ferentari să înveţe, a fost invitat în matinalul Magic Morning.

De asemenea, el este şi invitatul de astăzi al primului episod din emisiunea “Punct şi de la capăt”, un nou concept Thrive Global România pentru Magic FM, care prezintă poveştile unor oameni obişnuiţi care au luat totul de la zero, devenind modele pentru oricare dintre noi.

Interviul cu Valeriu Nicolae poate fi urmărit pe canalul de Youtube Magic FM România, iar în această seară, de la ora 18, este în reluare pe Magic TV.

În Magic Morning, Valeriu Nicolae a vorbit despre "Casa Bună", locul magic în care copiii învaţă, se joacă, fac sport, totul datorită lui Valeriu şi oamenilor minunaţi pe care a reuşit să îi strângă lângă el.

Copiii de la "Casa Bună" au acum un teren de sport, iar Valeriu Nicolae a adunat şi mai mulţi voluntari care lucrează cu copiii din rural şi acoperă 6 sate din Argeş. “Lucrăm împreună cu Fundaţia Carpathia şi cu copiii acolo. Sunt mult mai doritori să facă teme, numai că nu aveau cu ce. Am reuşit să ducem computere, să instalăm internet.”, a declarat invitatul nostru.

Colegii de la Thrive Global România scriu despre voluntariat care te ajută să trăieşti mai mult, iar Valeriu Nicole a povestit cum în anii 90 a ajuns accidental la un orfelinat pentru copiii cu handicap din Craiova şi de atunci face voluntariat.  

“Am făcut fiindcă m-am simţit vinovat, aveam tot ce îmi trebuie, eram sănatos. Şi apoi am început să fiu dependent. Nu cred că există nimic mai bun decât să schimbi viaţa unui copil în bine. Merită tot efortul. Nu cred că există nimic care să mă facă mai fericit decât asta.”

Copiii pe care Valeriu îi ajută trăiesc într-un mediu extrem de dur, Aleea Livezilor din Ferentari, cunoscuta drept Aleea drogurilor, cu violenţă extremă, copiii vin din familii monoparentale, “pornesc cu un obstacol enorm”.

Aceşti copii au probleme medicale, nu se dezvoltă cum trebuie, însă în timpul vacanţei recuperează foarte mult. “Au nevoie de interacţiune cu oameni buni”.

“Cel mai bun lucru pe care l-am făcut eu a fost să creez comunitatea oamenilor care mă forţează pe mine să fiu mai bun.”, a declarat Valeriu Nicole, care a vorbit cu admiraţie despre oamenii buni şi generoşi de la "Casa Bună"".

Valeriu Nicolae îşi doreşte să facă mai mult şi îşi investeşte în acest sens banii personali câştigaţi prin firma sa de consultanţă.

Cei care vor să ajute sunt invitaţi la "Casa Bună, să lucreze cu copiii. Peste 150 de voluntari lucrează săptămânal cu copiii şi e nevoie oricând de astfel de oameni.

Aceşti oameni şi copiii sunt cei care îl ajută pe Valeriu Nicolae să fie mai bun, să zâmbească, să găsească cea mai buna versiune a sa în fiecare zi.  

"Casa Bună' va deveni din această săptămână ONG pentru a se putea extinde, a crea un refugiu pentru copii, pentru mamele abuzate, dar şi o întreprindere socială.

 

Urmăreşte interviul cu Valeriu Nicolae din cadrul emisiunii “Punct şi de la capăt", un concept Thrive Global România pentru Magic FM: