Thrive

Cristina Bălan - “O ţară întreagă s-a împărţit în două tabere şi au fost foarte mulţi care ne-au judecat”

Cristina Bălan a fost în direct cu noi în matinalul Magic Morning prezentat de Liana Stanciu.

Fosta câştigătoare a emisiunii “Vocea României”, mamă a doi copii diagnosticaţi cu sindromul Down, a povestit în matinal incidentul recent din parc a cărei protagonistă a fost.

Artista şi-a lăsat copiii să alerge prin parc după ce veniseră de la terapie. Copiii au ajuns la tobogane, “una dintre marile iubiri ale lor”, după cum a mărturisit Cristina.  Iar atunci a apărut un poliţist local, o femeie, care a încercat să îi dea afară.

Momentul a marcat-o profund pe Cristina, care ştia că cei mici nu vor fi cooperanţi, iar artista a încercat să îi explice că băieţii sunt copii cu nevoi speciale şi spera să găsească înţelegere, să fie ascultată.

“Eu cred că empatia se poate educa. Se poate şi distruge. Nu cred că e ceva nativ.”, a spus Cristina.

Ea a declarat în Magic Morning că în România lipsesc protocoalele atunci când este vorba de oameni cu dizabilităţi. “Nu am încălcat nicio lege”, a spus artista, care şi-ar dori ca oamenii să se poată pune în locul celorlalţi.

Cristina a declarat că îi este teamă pentru familia ei, pentru siguranţa familiei sale şi a dezvăluit că de 7 ani familia ei s-a autoizolat într-un fel pentru “a nu deranja această societate care nu ne înţelege că poate avem reacţii mai lente, situaţii de acest gen... O ţară întreagă s-a împărţit în două tabere şi au fost foarte mulţi care ne-au judecat.”

Ea a vorbit despre mamele cu situaţii dificile din această ţară, “nu le vedeţi pentru că nu prea ies prin lume”. Plângând, Cristina Bălan a implorat ajutor pentru aceste mame aflate în situaţii delicate, dificile.