Magic News

11 ani de la moartea lui Michael Jackson

Pe 25 iunie lumea întreagă era în stare de şoc la aflarea veştii că Regele muzicii pop, artistul care lansase unele dintre cele mai tari hit-uri, a murit la vârsta de 50 de ani din cauza unei supradoze.

Michael Jackson  avea 11 ani când şi-a făcut debutul alături de fraţii lui în Jackson Five, iar în 1971 şi-a început cariera solo.

Avea să lanseze 5 albume de studio, care s-au aflat printre cele mai bine vândute din lume: Off the Wall (1979), Thriller (1982), Bad (1987), Dangerous (1991) şi HIStory (1995).

 Devenit un adevărat icon al muzicii pop începând din 1982, an în care a lansat “Thriller’, Michael a revoluţionat industria muzicala şi a spulberat toate recordurile.

În total, a vândut 750 de milioane de albume, fiind artistul cu cele mai mari vânzări din istorie, iar “Thriller” a fost cel mai bine vândut album.

Videoclipul “Thriller”, un adevărat scurt-metraj de 14 minute, a fost unul dintre primele clipuri difuzate de MTV aparţinând unui artist afro-american, iar cu coregrafia aleasă, Michael a intrat în istorie. În acelaşi timp, melodii ca “Beat It”, “Billie Jean” au cucerit milioane de fani, care nu se mai puteau opri din dans.

Michael a primit mai multe premii decât oricine, iar în anul 2000 a fost numit Artistul Mileniului la World Music Awards.

A urmat albumul “Bad”, lansat în 1987, iar Michael realiza un nou clip de referinţă, regizor fiind nimeni altul decât Martin Scorsese.

În anii 90, artistul ne-a încântat cu “Dangerous”, album de pe care melodii ca “Black or White”, “Remember the Time” sau “Heal the World” s-au transformat rapid în hit-uri.

Michael a strâns şi donat 400 de milioane de dolari pentru operele caritabile datorită, în special, turneului Dangerous World Tour, însă imaginea publică i-a fost umbrită de unele aspect ale vieţii sale private: operaţiile estetice, modul de viaţă excentric, acuzaţiile de abuz asupra unor minori. Cele două căsătorii şi cei 3 copii au fost, de asemenea, în centrul atenţiei, însă, dincolo de toate acestea, Michael rămâne unul dintre simbolurile muzicii ultimilor ani.

În 2009, Michael îsi anunţa turneul de adio, “This is it”, dar avea să moară înainte de a cânta pentru ultima dată în faţă fanilor. O supradoză de medicamente era cauza morţii Megastarului ale cărui melodii se difuzează şi astăzi peste tot.