Magic News

Meryl Streep, la 71 de ani are 21 de nominalizări la Oscar

Meryl Streep, actriţa nominalizată de 21 de ori la Premiile Oscar, performanţa cu care doboară orice record, a împlinit pe 22 iunie 71 de ani.

De-a lungul carierei sale impresionante, Meryl Streep a jucat în filme de referinţe unde a făcut roluri memorabile. A fost femeia îndrăgostită, mama care luptă pentru copilul ei, şefa intransingentă, vrăjitoare, Margaret Thatcher sau Julia Child, a trecut cu naturaleţe de la dramă la comedie, fără a uita de viaţa sa personală.

Pe 30 septembrie 1978, se căsătorea cu sculptorul Don Gummer, cei doi având împreună patru copii: Mamie, Henry Wolfe, Grace şi Louisa. Despre soţul său, actriţa declara: „Nu știu ce m-aș face fără soțul meu. Aș fi fost pierdută, emoțional cel puțin, dacă nu l-aș fi întâlnit. Este extraordinar”.

Iar fiica sa, Mamie Gummer, a povestit cum mama sa a făcut tot posibilul pentru a fi aproape de familie: “Mama a făcut sacrificii și alegea proiectele pe baza proximității pentru a petrece cât mai mult timp cu noi – eram o prioritate”.

În 1979, Meryl primea prima nominalizare la Oscar pentru rolul din pelicula “The Deer Hunter”, unde a jucat cu Robert DeNiro. Rolul i-a adus şi prima nominalizare la Oscar la categoria Cea mai buna actriţă în rol secundar.

În 1980, am văzut-o în “Kramer contra Kramer” alături de Dustin Hoffman, unde apare în rolul unei femei care trebuie să înfrunte divortul. Actriţa a fost atât de convingătoare, încât a primit Oscarul pentru Cea mai bună actriţa în rol principal.

Un nou an, o nouă nominalizare la Oscar. Era 1981 si Meryl era nominalizată la Oscar la categoria principală, Cea mai bună actriţă în rol principal pentru “Logodnica locotenentului francez”.

Regizorul Alan J.Pakula îi oferă lui Meryl şansa de a câştiga al doilea Oscar la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal pentru “Alegerea Sofiei” (1983).

În 1986, Meryl a jucat împreună cu Robert Redford în celebrul film “Dincolo de Africa”, iar actriţa era din nou nominalizată la Premiile Oscar.

Filmul “Un ţipăt în noapte” din 1986 i-a adus o nouă nominalizare la Oscar, la fel ca şi “Salutări de la Hollywood”. Iar în 1990, actriţa ajunsese deja la 9 nominalizări la Oscar şi lista avea să continue.

În “Podurile din Madison County” în care joacă împreună cu Clint Eastwood face unul dintre cele mai frumoase roluri din carieră.

În 2006 o descoperim în “Diavolul se îmbracă de la Prada”, în 2008 joacă în musicalul “Mamma Mia!”, iar în 2009 o aduce pe marile ecrane pe Julia Child în “Julie&Julia”.

Al treilea Oscar pentru Cea mai bună actriţa în rol principal a venit în 2012 pentru încă un rol puternic și controversat: Margaret Thatcher.