Magic News

Povestea "Have You Really Loved A Woman?", melodia cu care Bryan Adams era acum 25 de ani pe locul 1 în SUA

Pe 3 iunie 1995, super starul canadian Bryan Adams ocupa locul întâi în topurile din S.U.A. cu melodia "Have You Ever Really Loved A Woman", devenită unul dintre hit-urile sale cele mai îndrăgite.

Cântecul face parte de pe coloana sonoră a filmului "Don Juan DeMarco", cu Johnny Depp în rolul principal. Personajul se întreabă dacă a simțit vreodată iubirea adevărată, de aici şi titlul piesei lui Bryan Adams. Melodia a fost interpretată în film de Bryan Adams, dar şi de doi artiști spanioli, iar piesa a devenit laitmotivul filmului.

Cântecul lui Bryan Adams a cucerit rapid topurile muzicale. Timp de 5 săptămâni a fost pe prima poziție în Billboard Hot 100, urcând pe primul loc și în clasamentele din Australia, Canada, Elveția și Austria. Melodia a primit două nominalizări la premiile Grammy, o nominalizare la Globul de Aur și o nominalizare la Oscar.

Nu a fost singurul cântec al lui bryan Adams de pe coloanal sonoră a unui flm celebru. Piesele sale au mai apărut pe coloanele sonore ale unor filme precum "Robin Hood" ("Everything I Do I Do It For You"), "The Mirror Has Two Faces" ("I Finnaly Found Someone" - duet cu Barbra Streisand), "Three Musketeers" (''All for Love'', împreună cu Rod Stewart şi Sting).

În cei peste 40 de ani de carieră, Bryan Adams a vândut peste 75 de milioane de albume și are în palmares 15 nominalizări la Premiile Grammy și 3 nominalizări la Oscar. A primit Ordinul Canadei pentru contribuția adusă muzicii și pentru activitățile sale filantropice.