Thrive

Ştefan Bănică - Despre tatăl lui, cei trei copii şi zilele de pandemie

Ştefan Bănică a fost în direct la Magic FM în ziua în care se împlinesc 25 de ani de la moartea tatălui său, marele actor Ştefan Bănică.

“S-au dus repede 25 de ani, nu stiu când au trecut. Asta e viaţa.” a spus Ştefan Bănică, “dar important e ce a lăsat în urma lui. Eu cred că a lăsat o moştenire, şi mă refer la munca lui, la piesele, momentele, filmele şi acea stare de bună dispoziţie pentru care l-a iubit toată lumea. El este un mare actor care întâmplător este tatăl meu. E bine să ne respectăm şi să ne iubim valorile cât sunt în viaţă”.

În Magic Start, Stefan a povestit cum a trecut peste pandemie. Artistic, a lansat un singur single “E beton coana mare” şi a apărut în diverse emisiuni prin Skype pentru a-l promova.

“Cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat este că am stat lângă băieţelul meu, Alexandru”, a recunoscut Ştefan, care a stat 2 luni cu băieţelul său. Artistul a reuşit să pună 1 kilogram, pentru că i s-a schimbat stilul de viaţă. A avut zile bune şi mai puţin bune, dar este fericit că a stat cu Alexandru, dar şi cu ceilalţi copii ai lui, Violeta şi Radu Ştefan.

Radu se pregăteşte să dea BAC-ul şi admitere la UNATC, iar astăzi cei doi se vor uita împreună la medalionul Ştefan Bănică „ De-a râsu’, plânsu’ , care va fi difuzată la TVR 2 pe 27 mai, ora 17:35, într-o ediție specială a emisiunii „Primăvara amintirilor”. Pe Ştefan nu îl interesează foarte tare meseria pe care Radu şi-o alege. “Mă interesează ce vrea el să facă. Ce îl face pe el fericit.”

Ştefan a povestit cum arăta o zi de pandemie pentru el. “Începea cu un râs cristalin… E fantastic. Dacă începeam ziua aşa e extraordinar.” În plus, a vorbit mult cu Violeta şi cu Radu Stefan, timp pe care nu îl avea înainte. S-a uitat la filme, a ascultat muzică. “M-am uitat mult la Paul McCartney, la normalitatea lui.”

După această perioadă, crede că rămânem cu alegeri. “Pentru mine, aceasta e lecţia: să alegi. Nu mai aleg lucruri care ştiu că nu duc nicăieri doar pentru că trebuie. Să faci ce e bine pentru tine.”

Artistul se vede ţinând concerte în parcări, jucând teatru în aer liber. “Teatrul este un lucru viu. Nu putem juca online. Cred că teatrul trebuie să se reia ţinând cont de toate măsurile.

Ascultă ce a spus despre “E beton coana mare”, o piesă lansată după 2 luni de distanţare socială. coana mare”, o piesă lansată după 2 luni de distanţare socială.