Magic News

Leonardo DiCaprio a donat milioane de dolari pentru un fond de hrană

Leonardo DiCaprio este unul dintre cei mai implicaţi actori de la Hollywood în diferite cauze umanitare.

După ce ani de zile a luptat pentru protejarea mediului înconjurător, DiCaprio nu rămâne acum indiferent la problemele cauzate de pandemia de coronavirus.

Alături de Laurene Powell Jobs, văduva lui Steve Jobs, şi Oprah Winfrey, el a lansat America's Food şi a donat milioane de dolari către acest fond care îi va sprijini pe americanii afectaţi de criză, şomeri, persoane în vârstă sau familii cu venituri mici.

DiCaprio şi Powell Jobs, cei care conduc organizaţia Earth Alliance, au donat împreună 5 milioane de dolari, iar Apple a trimis aceeaşi sumă, prin platforma GoFundMe.

Prezentatoarea de televiziune Oprah Winfrey a donat 1 milion de dolari, la fel şi Ford Foundation.

„În contextul acestei crize, organizaţii ca World Central Kitchen şi Feeding America ne-au inspirat pe toţi cu angajamentul lor necondiţionat de a hrăni cei mai vulnerabili oameni strâmtoraţi. Le mulţumesc pentru munca neobosită din linia întâi, merită tot sprijinul nostru”, a spus DiCaprio, citat de The Hollywood Reporter.

America’s Food Fund a anunţat pe site-ul de strângere de fonduri că vrea ca toată lumea să aibă acces sigur la hrană în timpul pandemiei.

Cu sprijinul venit joi dimineaţă din partea lui DiCaprio şi a celorlalţi filantropi, America's Food Fund a strâns 12,29 milioane de dolari din totalul pe care şi l-a propus, de 15 milioane de dolari.

Milioane de americani sunt afectaţi în prezent de pandemia de coronavirus care i-a lăsat fără locuri de muncă.