Magic News

Rihanna donează 5 milioane de dolari în lupta cu coronavirusul

Rând pe rând, celebrităţile se implică în lupta împotriva coronavirusului. După Lady Gaga şi Justin Timberlake, a venit rândul Rihannei să ia atitudine.

Artista în vârstă de 32 de ani a făcut o donaţie de 5 milioane de dolari pentru mai multe asociaţii din Statele Unite, Africa şi Caraibe.

O parte dintre bani a ajuns la Clara Lionel Foundation, organizaţia pe care a fondat-o în 2012, în amintirea bunicilor săi.

“Puţin contează cine sunteţi sau de unde veniţi, această pandemie ne va atinge pe toţi. Şi pentru cei mai vulnerabili, ceea ce este mai rău abia acum ar putea veni. Pentru a-i proteja pe medici şi comunităţile izolate, trebuie să acţionăm imediat.

Banii vor fi folosiţi pentru a cumpăra echipamente de protecţie pentru medici, teste pentru ţările sărace şi pentru a finanţa cercetările în vederea creării unui vaccin.

700.000 de dolari este suma cu care vor fi achiziționate ventilatoarele vitale pentru pacienții care au contractat virusul. Aparatura va ajunge la unitățile medicale din Barbados, ţara natală a Rihannei, unde există 14 cazuri de coronavirus.